TWELLO.- Behalve de interne competitie afgelopen dinsdag speelde het tweede team van de Twellose SC vrijdagavond ook in de OSBO-competitie. Het werd een klinkende 5-1 overwinning op merendeels jeugdige spelers van Schaakmaat 4 uit Apeldoorn. In de interne competitie eindigde de clash Casteel-Bons dramatisch voor Bons.

In de tweede ronde van de OSBO kwam Twello 2 tegen Schaakmaat 4 zeer vlot op 1-0. Rien van Hattum veegde in hoog tempo zijn tegenstander. Het werd 1-1 toen Frits Frijlink opgaf omdat zijn stelling daartoe alle reden gaf. Coen Hilbrink ontwikkelde een schitterende vork met mat of dameverlies tot gevolg. Het werd 3-1 voor de Twellonaren toen Bert Klomp zoveel overwicht kreeg dat zijn opponent het zinloos achtte om verder te spelen.

Kwaliteit
Een Twellose zege werd veiliggesteld door Kees Kuijk. Hij won het eindspel met een kwaliteit meer, die in het middenspel veroverd was. Ondertussen had Jorik Jonker zijn tegenstander helemaal klem gezet. Met nog nauwelijks tijd op de klok legde de Apeldoorner zijn koning om. (Eindstand 5-1)

Snel resultaat
In de 9e ronde van de interne competitie haalde Jos Barendregt een snelle zege op Gerard Hazelaar. Even later dolf Albert Jansen het onderspit tegen Nico van Schooten. Coen Hilbrink profiteerde 100% van een fout van Piet Rusch. “Remise?” stelde Henk Onijs voor. Met “Oh nee” werd dit weggewuifd door Rien van Hattum, maar een half uur later bewees Onijs zijn gelijk.

Tijdnood
Dick Stevens benutte de open lijn niet voldoende. Frits Frijlink pareerde de aanval en sloeg zelf toe. Koploper Wobbe de Vries en clubkampioen Eddie Sander kwamen remise overeen toen de lichte stukken van het bord waren verdwenen. In een dichtgeschoven stelling vond Jan de Boer toch nog ruimte om Kees Kuijk te overrompelen. René Rouwhorst zat vanaf de eerste zet in tijdnood. Tegen jeugdspeler Jorik Jonker kreeg hij slechts een uur op de klok. De match ging aanvankelijk gelijk op, maar in ‘blessuretijd’ werd Rouwhorst gevorkt door Jonker.

Thriller
Altijd een thriller is de confrontatie tussen Henk Casteel en Gerard Bons. Casteel stond nagenoeg gewonnen, maar verspeelde dit voordeel en had een enorme blunder van Bons nodig om de partij alsnog naar zich toe te trekken. Bons, die na winst koploper zou zijn geworden, verdrong zijn verdriet toepasselijk met een bitter lemon. Nu schuift de ranglijst ineen. De Vries leidt met 7 punt, Bons en Jonker volgen met 6˝. Casteel heeft er 6.