In de laatste zin van het postscriptum van zijn artikel Allebei blij nodigt Gerard Bons de lezer uit via het clubblad te reageren als er een lek zit in zijn analyse van de snelschaakpartij Jorik-Wobbe.

Mijn analyse (overigens ook zonder elektronische hulp), en ook de matvoering kan kort zijn. Als Wobbe in de partij vooraf had gezien dat de witte koning vanwege het zwarte paard en de zwarte pion niet naar de e-lijn kon, dan had hij 1. Dh2+ een logische zet gevonden, die hij binnen één seconde had gespeeld. In de bedenktijd van Jorik, die alleen 1. ... Kg4 kon spelen, plus zijn eigen acht seconden had Wobbe 2. Pe3# echt wel gevonden.

PS Gerard vroeg om een reactie via het clubblad. Het is ook mogelijk om een reactie te vragen (te geven) via het gastenboek met een verwijzing naar de kop en datum van het bewuste artikel; wordt dat ook eens gebruikt. Voordeel: de webmaster hoeft niet in actie te komen en het staat er meteen op!

(Het gastenboek kan opgeroepen worden via het clubblad en via de homepage.)