TWELLO.- Het was volle bak in de schaakruimte van Hotel Restaurant Taverne. De zaal gaf een gezellige aanblik en er stonden diverse belangrijke wedstrijden in de veertiende ronde van de interne competitie van de Twellose Schaakclub op het programma.

De witspelers waren erg succesvol in deze ronde. Slechts twee keer won zwart en twee keer werd remise gespeeld. Het denkwerk van witspelers René Rouwhorst, Gerard Bons, Coen Hilbrink en Gerard Hazelaar werd al vroeg op de avond met een plusje beloond. Later op de avond reikten Frits Frijlink en Dick Stevens elkaar de hand, terwijl Rien van Hattum en Nico van Schooten zich bij het rijtje van “witte winnaars” schaarden.

Dubbele aanval
In de top gaven Jorik Jonker en Henk Casteel elkaar niets toe. De pion die Jonker veroverde, veroverde Casteel met tempo weer terug. Jan de Boer zag zijn solide spel niet beloond. Hij moest tegen Wobbe de Vries toezien hoe hij door een plotselinge dubbele aanval een toren verloor. De Boer haakte af, terwijl De Vries gedeeld eerste staat met Jonker en Bons, op een halfje gevolgd door Casteel.

Offeren
Ook Carlo Buijvoets verloor de aansluiting met de kopgroep. Buijvoets had tegen Eddie Sander een kwaliteit geofferd om aanval te krijgen en beter positioneel spel, maar Sander offerde het materiaal terug en creëerde een vrijpion waarmee hij de winst binnenhaalde. Sander komt door deze overwinning in de subtop achter Buijvoets en De Boer.

Foutje
Terwijl iedereen al lang de derde helft speelde, dachten Henk Onijs en Ruud van Swam nog diep na over de winstvoering. Onder grote publieke belangstelling breiden de heren voort, eer rond middernacht de beslissing viel. Onijs, die het initiatief had overgenomen, sloeg onberispelijk toe na een foutje van Van Swam. Voor Onijs is het de tweede overwinning in korte tijd. De laatste winst van Van Swam dateert van 24 september vorig jaar, toevalligerwijs tegen Onijs.