TWELLO.- De koplopers, na drie voorronden van het rapidschaaktoernooi om de Taverne Beker, wisten geen van allen op de tweede speelavond de volle buit binnen te halen. In voorronde 4, 5 of 6 lieten allen minimaal één punt liggen. Hierdoor kent de rapidranglijst van de Twellose SC verrassend een nieuwe lijstaanvoerder.

In tegenstelling tot andere competities gaat het in de Taverne Beker niet om het puntentotaal, maar om het scoringpercentage waarbij men minimaal zes van de negen voorronden moet hebben gespeeld om tot de finalegroep te kunnen doordringen. Nico van Schooten speelde de eerste speelavond niet en scoorde op de tweede 3 uit 3 en staat met een 100% score fier aan kop.

Voorronden
De kopgroep van de eerste speelavond, Gerard Bons, Carlo Buijvoets, Henk Casteel en Wobbe de Vries, hadden in de eerste drie ronden al een halfje verspeeld. Op de tweede speelavond verspeelden de heren een vol punt, Casteel zelfs twee. Achter Van Schooten volgen nu Bons, Buijvoets en De Vries met 75%. Met 67% hebben Jan de Boer, Berry Hoogstraten en Stevo Novkovic ook nog zicht op een finaleplek.

Programma
De volledige tussenstand is te vinden op twelloseschaakclub.nl. De volgende voorronden om de Taverne Beker worden gespeeld op 15 april. De finaleavond staat dinsdag 27 mei op het programma. Deze week staat de jaarvergadering gepland en volgende week gaat de Twellose Schaakclub verder met haar interne competitie. Nieuwe leden zijn welkom en mogen drie weken gratis meespelen.