TWELLO.- Een rondje langs de borden leerde na een half uur dat het wel goed zat met de stellingen van de Twellonaren in de zesde schaakronde van de OSBO-competitie tegen het Almense Ons Genoegen II. Vier borden stonden toen al op winst, op twee borden waren de stellingen gelijkwaardig.

Ver binnen het uur scoorde Gerard Bons het eerste bordpunt voor Twello I. Aanvallend als altijd bracht hij zijn opponent dermate in het nauw dat deze begon te blunderen en mat ging. Henk Casteel bracht een schijnoffer en confronteerde zijn tegenspeler met vele penningen wat hem voldoende materiaal opleverde voor de winst (2-0).

Dameverlies
Het volgende punt werd gescoord door Coen Hilbrink. Hij won vroeg in de partij een kwaliteit, maar moest oppassen voor de vrije randpion van zijn tegenspeler, die zijn koning omlegde nadat Hilbrink de pion bekwaam onschadelijk had gemaakt. Voor een onverwacht tegenpunt zorgde de 93-jarige! tegenstander van Nico van Schooten. Van Schooten die aanvankelijk gewonnen stond, snoepte een giftige pion en leed dameverlies (3-1).

Dubbele aanval
De spanning keerde echt terug toen René Rouwhorst een stuk blunderde en Eddy Sander hevig onder druk kwam ondanks dat hij vroeg in de partij een dame tegen een licht stuk was voor gekomen. Rouwhorst rechtte zijn rug, ging er eens voor zitten en vond een combinatie waarmee hij de tegenpartij tot opgeven dwong. Sander kwam onder de druk uit toen hij initiatief toonde en met een dubbele aanval de aanval van de Almenaar afsloeg (5-1).

Lijstaanvoerder
Twello voert de ranglijst aan met twee punten voorsprong op VDS uit Beekbergen, maar zij hebben nog een match tegoed. Ook het tweede team van Twello kwam in actie. Zij speelden 3-3 tegen Zutphen III. Coen Hilbrink won zijn partij, terwijl Kees Kuijk verloor. Rien van Hattum, Jorik Jonker, Ruud van Swam en Frits Frijlink speelden remise. Met dit resultaat is klassebehoud veilig gesteld.


Henk Casteel


stap terug
terug