TWELLO.- Donderdagavond werd de gezamenlijke slotronde van de OSBO competitie gespeeld. In deze laatste ronde werden niet alleen alle wedstrijden uit klasse 3G gelijktijdig gespeeld maar er werd ook op één locatie gespeeld. Gastheer was SG Pallas uit Deventer. Twello zou kampioen worden als het zijn marginale voorsprong van een half bordpunt op VDS 2 minimaal kon behouden.

De Twellonaren speelden tegen Pallas 5 en Jorik Jonker zorgde al vroeg voor 1-0, maar deze voorsprong leek mooier dan het was. De stellingen van Eddy Sander en Jan de Boer waren rampzalig. Ook René Rouwhorst stond niet goed, en Henk Casteel gaf op nadat hij zijn toren verkeerd zette waardoor een paard kon binnendringen. Niet veel later gaven ook Sander en De Boer op (1-3). Bij VDS 2 – Voorst 3 was de stand nog in evenwicht (1-1).

Zeven uit zeven
Gerard Bons won en bracht de achterstand terug tot een punt. Hij won dit seizoen alle zeven OSBO partijen! Voorwaar een knappe prestatie. Omdat de tussenstand bij VDS – Voorst 3-2 was, mocht Rouwhorst het remiseaanbod niet aannemen. Hij vocht door en won. Bij 3-3 mocht Twello nog even hopen op een wonder. Maar VDS won de laatste partij en met 4-2 de wedstrijd en werd kampioen. De Twellonaren eindigden door het puntverlies als tweede.

Tweede team
In de slotronde van de OSBO-competitie verraste het tweede team van de Twellose SC zichzelf door Pallas 4 uit Deventer met maar liefst 5-1 te verslaan. Met deze overwinning werd het seizoen afgesloten met een verdienstelijke vierde plek in de 3e klasse. In de laatste ronde wonnen Rien van Hattum, Berry Hoogstraten, Jorik Jonker, Kees Kuijk en Nico van Schooten hun partij. Alleen Frits Frijlink moest zijn meerdere erkennen in een Palladiaan.

Taverne Beker
Tussen de OSBO wedstrijden door werden de laatste drie voorrondes van de Taverne Beker gespeeld. In deze ranglijst kwam nauwelijks verandering. Knap was dat Nico van Schooten zich wist te handhaven in de kopgroep en mag op 27 mei in de finalegroep spelen tezamen met Wobbe de Vries, Gerard Bons en Carlo Buijvoets. De rest mag zich vermaken in de troostfinales.


Henk Casteel


stap terug
terug