TWELLO.- Na twintig van de 24 ronden in de interne competitie van de Twellose Schaakclub is de beslissing nog niet gevallen en is er zelfs nog weinig tekening in de strijd. Er zijn theoretisch nog zeven gegadigden voor de titel, de onderlinge verschillen zijn klein. Carlo Buijvoets en René Rouwhorst verloren dinsdagavond de anderen uit de kopgroep wonnen hun partij.

De match die de meeste aandacht kreeg en tevens ook het langst duurde was die tussen Gerard Bons en Carlo Buijvoets, respectievelijk de nummers twee en vier van de ranglijst. Buijvoets met zwart probeerde met agressief en gewaagd spel Bons onder druk te zetten, maar had geen goed antwoord op pion f4. Buijvoets moest terug en Bons richtte dame, beide torens en lopers op de zwarte koningsstelling. Met nagenoeg alle stukken op de achterlijn verdedigde Buijvoets bekwaam, maar toen het witte ros zijn stelling binnendrong werd de overmacht te groot en gaf hij op.

Ruimtelijk overwicht
Jorik Jonker had een groot ruimtelijk overwicht waardoor zijn tegenspeler, Frits Frijlink, geen tegenspel kreeg. Jonker won de partij en behoudt een gedeelde eerste plaats samen met Bons. Wobbe de Vries bleef in het spoor van de leiders door betrekkelijk eenvoudig van René Rouwhorst te winnen. Rouwhorst werd achteruit gedrongen en kreeg te weinig ruimte wat tot stukverlies leidde. Henk Casteel speelde de Franse opening niet helemaal goed waardoor Kees Kuijk beter kwam te staan. Maar toen Kuijk een tussenschaak verzuimde en de kwaliteit verloor kwam Casteel tot scoren.

Penning
Jan de Boer stond materiaal achter tegen Rien van Hattum en dreigde te verliezen, maar Van Hattum zette een pion verkeerd en moest een volle toren geven om mat te vermijden. Daarna won De Boer eenvoudig. De overige uitslagen luidden: Nico van Schooten – Gerard Hazelaar 1-0, Berry Hoogstraten – Albert Jansen 1-0, Bram Rook – Piet Rusch 1-0, Stevo Novkovic – Eddy Sander 0-1 en Ruud van Swam – Coen Hilbrink 0-1 waarbij Hilbrink een fraaie penning op het bord zette en een volle toren won.