Men zet geen zware plantenbak op een voetbalveld en evenmin serviesgoed op biljarttafel of schaakbord. Maar dit is een uitzondering.

'Dank voor de bloeeeeemen uit Holland', sprak de vorige paus jaarlijks. Mijn echtgenote Lineke en ik zeggen hem dit na. Voor de rozen die ik dinsdag kreeg dankzij die 7/7 in het team. Daarbij een woord van extra waardering voor Wobbe, die weldoordacht de bloemist bezocht.

Witte rozen, ter compensatie van het gemis van een viering op Witte Donderdag. Dit verdient uitleg van een korte gemailde discussie in het eerste team. Ik had me afgemeld wegens het bijwonen van de Mattheus Passion... op Witte Donderdag. Dat leidde tot gegniffel en een bijna-blasfemistische discussie, maar toen ik me realiseerde dat 6/6 niks waard is als je 100% niet in alle wedstrijden hebt verdedigd, kon ik gelukkig nog een regeling treffen.

De Passie op Goede Vrijdag en wel schaken op Witte Donderdag. Leuk om dan witte bloemen te krijgen.

Gerard Bons

PS Zo makkelijk is het om een stukkie voor ons digitale clubblad te schrijven. Ik zie nagenoeg altijd alleen de namen van Henk en mij daaronder, terwijl een clubblad voor en door de leden van de club kan zijn. Vanwege mijn beroep voel ik me verplicht wel eens een lekker termpje of woordspelinkje te weven in mijn teksten, maar dat is helemaal niet de norm, voor niemand een plicht. Ook niet een foto ofzo. Al is een diagram wel makkelijk bij een stukkie over een swingende combinatie, met analysetje van 1 of 2 korte varianten. Dat is met controle door schaakprogramma's steeds minder riskant, zeg maar gerust een makkie. Afijn, ik ga, met goedvinden van en gesteund door Henk, twee leden vragen daar eens een kwartiertje aan te besteden.