TWELLO.- De grote winnaars van de 21e ronde van de interne competitie van de Twellose Schaakclub waren Jorik Jonker en Wobbe de Vries. Jorik Jonker versloeg titelpretendent Gerard Bons en Wobbe de Vries bleef op koers voor de titel door Rien van Hattum te verslaan. Bons staat nu derde op één punt. Carlo Buijvoets en Henk Casteel hebben nog een theoretische kans om clubkampioen te worden. Jan de Boer en René Rouwhorst, ondanks winst, zijn uitgeschakeld.

Het gevecht om de eerste plaats was boeiend. Gerard Bons moest zijn koning uit de penning halen om tegenkansen te creëren, maar Jorik Jonker hield Bons onderdruk. De aanval van Jonker eindigde zelfs in mat toen Bons het overzicht even kwijt was en een mindere verdedigende zet deed. Wobbe de Vries zag dat Rien van Hattum veel materiaal offerde om een gevaarlijk ogende aanval op te zetten, Maar De Vries kon dit eenvoudig verdedigen en trok de winst naar zich toe.

Nieuwkomer
Carlo Buijvoets verhinderde eerst de korte rokade van Henk Casteel en later strafte hij een fout paardoffer van Casteel af, wat Buijvoets een toren opleverde. René Rouwhorst handhaafde zich in de bovenste regionen door te winnen van Jan de Boer. Hij had hiervoor wel een gelukje nodig. Nieuwkomer Roeland Krul speelde een frisse partij, maar misrekende zich waardoor de kansen keerden en Kees Kuijk won.

Programma
De overige uitslagen luidden: Henk Onijs – Coen Hilbrink 0-1, Berry Hoogstraten – Jos Barendregt 0-1 en Ruud van Swam – Bram Rook 0-1. Er zijn nog drie ronden te spelen. Deze maand zal de beslissing vallen. Mogelijk staat volgende week de match Jonker – De Vries op het programma, maar dat wordt door het computerprogramma bepaald.