TWELLO.- De enige partij van groot belang in de voorlaatste ronde van de interne competitie van de Twellose SC was de clash tussen Wobbe de Vries en Jorik Jonker. De Vries had een half punt voorsprong op Jonker en mocht zich bij winst clubkampioen noemen. Bij elk ander resultaat zou de beslissing pas in de laatste ronde vallen.

De opening in de partij De Vries – Jonker zag er niet gecompliceerd uit. Maar toen De Vries zijn zwartveldige loper liet verjagen, vond Jonker een combinatie die pionwinst in het centrum opleverde. Jonker hield de gehele partij de pion voorsprong vast, maar kon dit in het toreneindspel niet omzetten in winst en eindigde de partij in remise.

Halfje voor
De Vries behield hierdoor zijn halve punt voorsprong op Jonker. De winnaar van de partij Bons – Casteel kon tot op één punt van de koploper komen en heeft volgende week theoretisch een kans om gelijk te eindigen met de nummer één, maar beide heren blijven in toernooi prestatie rating (TPR) achter bij zowel De Vries als Jonker.

Alles mogelijk
De Vries heeft ook een betere TPR dan Jonker waardoor De Vries in de laatste ronde voldoende heeft aan remise om zich clubkampioen te mogen noemen. Bij verlies van De Vries kan Jonker hem nog op punten passeren, maar dan moet er wel gewonnen worden. Jonker treft waarschijnlijk een 1400-tegenstander, terwijl De Vries zo goed als zeker aan een 1800-speler gekoppeld wordt. Kortom: alles is nog mogelijk.

Overige uitslagen
De andere uitslagen luidden: Coen Hilbrink – René Rouwhorst 1-0, Gerard Bons – Henk Casteel 1-0, Nico van Schooten – Jan de Boer ½-½, Albert Jansen – Eddy Sander 0-1, Henk Onijs – Frits Frijlink ½-½ en Roeland Krul – Rien van Hattum 0-1.