TWELLO.- Zou dan toch in de laatste ronde van de interne competitie van de Twellose SC de pas 16-jarige Jorik Jonker het clubkampioenschap voor zich opeisen? Jonker startte de avond met een half punt achterstand op Wobbe de Vries, die aan een half punt voldoende had om zich clubkampioen te mogen noemen.

Jonker had geen kind aan de anders zo lastige Nico van Schooten en had al om kwart over negen het punt in de pocket. Dit zette De Vries extra onder druk, die slecht uit de opening was gekomen tegen Carlo Buijvoets die met wit zijn favoriete aangenomen Mora-gambiet speelde. Buijvoets had het loperpaar, terwijl De Vries met zijn slechte loper bleef zitten.

Narrow escape
De Vries gaf, volgens eigen zeggen, geen cent voor zijn stelling, maar ontworstelde zich later op de avond langzaam maar zeker aan de druk. Toen Buijvoets geen winstkansen meer zag, accepteerde hij De Vries’ remisevoorstel. De Vries en Jonker eindigden ex-aequo met 17 punten. De toernooi prestatie rating (TPR) geeft in dat geval de doorslag en die sprak in het voordeel van De Vries, 1818 tegen 1782 van Jonker waarmee na 2008 en 2011 De Vries zich voor de derde keer clubkampioen mocht noemen.

Eindstand op site
De overige uitslagen van de 24e ronde luidden: Jan de Boer – Gerard Bons 1-0, Eddy Sander – René Rouwhorst ˝-˝, Henk Casteel – Coen Hilbrink 1-0, Rien van Hattum – Albert Jansen 1-0, Piet Rusch – Frits Frijlink 1-0 en Bram Rook – Henk Onijs 1-0. De volledige eindstand is te vinden op twelloseschaakclub.nl.