TWELLO.- De finaleronde om de Taverne Beker van de Twellose Schaakclub is vorige week dinsdag met drie uit drie superieur gewonnen door Carlo Buijvoets. Zelf dacht de winnaar van de rapidbeker daar anders over. Wel een feit is de verrassende tweede plek van Nico van Schooten. Hij eindigde voor Wobbe de Vries, die derde werd en Gerard Bons.

“Ik heb deze beker niet veroverd, hij is mij geschonken,” aldus Carlo Buijvoets met enige ironie in zijn stem. Hij doelde op zijn partijen tegen Wobbe de Vries en Gerard Bons die hij beide won door ‘onder – niveau – zetten’ van zijn tegenstanders. “En Nico gaf te vroeg op. Er was nog best een goede verdediging mogelijk.”

Opzienbarend
Het was op zich al opzienbarend dat 1500-speler Nico van Schooten zich in de finale had gespeeld. En nog opvallender dat hij daarin 1700- en 1800-spelers aan zijn zegekar bond en de tweede plek voor zich opeiste. Het bewijst maar weer eens: geen toernooi zonder verrassingen. Henk Casteel werd winnaar in de B-groep, de C-groep werd gewonnen door Piet Rusch.

Programma
Deze week speelt de Twellose SC de jaarlijkse massakamp tegen de Voorster SC in Voorst. Beide verenigingen proberen zo veel mogelijk leden te mobiliseren die dan tegen elkaar spelen. Dinsdag 10 juni geeft, bij afwezigheid van de clubkampioen, nummer twee van de ranglijst, Jorik Jonker, een simultaan. Woensdag 18 juni begint het gezellige Zomeravondtoernooi bij KriebelZ in Terwolde. Dit toernooi staat open voor iedereen die (een beetje) kan schaken, is gratis en duurt tot 20 augustus.