TWELLO.- Jaarlijks organiseert de Twellose Schaakclub aan het eind van het seizoen een schaaksimultaan voor haar leden. De clubkampioen is doorgaans de simultaangever, maar door verhindering nam de nummer twee, de jeugdige Jorik Jonker, deze zware taak op zich. Het mooie weer zal parten gespeeld hebben, slechts zeven spelers gingen de strijd met hem aan.

Ook het spelen van ‘slechts’ zeven partijen tegelijkertijd is een hele klus en vergt opperste concentratie. De eerste zet speelde Jonker om tien voor half negen, de laatste was na twaalven. Maar toen stond er wel een 4˝-2˝ overwinning op het scorebord.

Sterk resultaat
Jonker ging goed van start. Hij won van René Rouwhorst, Frits Frijlink en Nico van Schooten en tussendoor speelde hij remise tegen Eddy Sander. Daarna kwam hij iets te kort en verloor van Henk Casteel en Carlo Buijvoets. Maar in de kleine uurtjes stelde hij de overwinning veilig door nestor Henk Onijs in een pionneneindspel te verslaan.

Zomeravondschaak
Van 18 juni tot en met 20 augustus is iedereen, leden en niet-leden, van harte welkom op de woensdagavonden in Terwolde bij Brasserie KriebelZ. Heeft u zin (bij mooi weer op het terras) in een potje schaak kom dan gerust een keer naar het Zomeravondschaak van de Twellose S.C.