TWELLO.- Het is bij de Twellose Schaakclub een goed oud gebruik dat de voorzitter, Rien van Hattum, op de eerste clubavond van het nieuwe seizoen tijdens de ledenvergadering de gegraveerde bekers uitreikt aan de winnaars van de diverse competities van het afgelopen seizoen.

De kampioenen 2013/2014 v.l.n.r. Carlo Buijvoets, Jorik Jonker en Wobbe de Vries.               (foto G.Bons)

Clubkampioen werd in 2014 Wobbe de Vries. Hij toonde zich de sterkste over 24 ronden in partijen met twee uur bedenktijd. De Taverne Beker voor de beste rapidspeler ging naar Carlo Buijvoets. In 25 minuten partijen was hij na negen voorronden en drie finalepartijen de terechte kampioen.

De macht grijpen
De beker voor het snelle denkwerk, de Jan Dijkhuis Bokaal, werd een prooi voor de jeugdige Jorik Jonker. Deze belofte toonde zich superieur op de snelschaakavond met de korte bedenktijd van vijf minuten. Wilt u ook een greep naar de macht doen? Kom op dinsdagavond om 20 uur naar Hotel Restaurant Taverne aan de HW Iordensweg 3; de speellocatie van de Twellose S.C.