TWELLO.- De interne competitie is begonnen en de eerste ronde is alweer gespeeld bij de Twellose Schaakclub. De computer deelde het wedstrijdprogramma in volgens de Buchholz High-low methode. Dit hield in dat de ‘mindere goden’ tegen de ‘betere broeders’ aan moesten treden. De winstkans van de underdog lag, op papier, rond tien procent.

Hoewel zich geen verrassingen voordeden, betekende dit echter niet dat de superieur geachte schaker over zijn tegenstander heen walste. In tegendeel zelfs! Clubkampioen Wobbe de Vries kon pas tegen twaalven zijn kwaliteit voordeel verzilveren tegen Frits Frijlink. En ook vice-kampioen Jorik Jonker moest flink aan de bak tegen nieuwkomer Henk Jansen.

Eindspelen
Carlo Buijvoets gaf een pion tegen Coen Hilbrink om ruimte te creëren om zodoende de partij naar zich toe te kunnen trekken. En Henk Casteel moest door tot diep in het eindspel om zijn gelijk te bewijzen tegen remisekoning Henk Onijs. Ook voor Eddy Sander was het zwoegen. Hij had een blundertje van Gerard Hazelaar nodig om zijn vrijpion te laten promoveren. Zelfs Gerard Bons had een gelukje nodig tegen Bram Rook.

Aanschuiven en schuiven
Relatief eenvoudig schoven Jos Barendregt, Jan de Boer en Berry Hoogstraten hun partij naar winst tegen respectievelijk Kees Kuijk, Ruud van Swam en Albert Jansen. Deze week wordt de tweede ronde gespeeld. Er is nog steeds ruimte voor niet-leden om aan te schuiven. Alle uitslagen op een rij en de stand zijn te vinden op twelloseschaakclub.nl.