TWELLO.- Voorster Nieuws heeft het artikel van vorige week “Liever geen publicatie na nederlaag” wel heel erg letterlijk genomen. Het artikel begon met: “Zet maar niet in de krant, dat ….. ” En inderdaad het stond niet in de krant, maar wel op pagina 31 van de internetversie van VN. Dat is pas humor! Of was het een technische storing of een menselijke fout? Want het schaakartikel werd in de krant vervangen door twee artikelen die ook op pagina 10 te lezen waren.

Terug naar deze week. De hiërarchie uit het eerste decennium van deze eeuw heeft zich in de achtste ronde van de interne competitie van de Twellose SC hersteld. Na ruim vier jaar nestelde zich vijfvoudig clubkampioen Jos Barendregt vooreerst weer aan de kop van de ranglijst. Hierbij kreeg hij de hulp van Carlo Buijvoets die de koploper tot dan toe, Jorik Jonker, versloeg.

Ontwikkelingsvoorsprong
Barendregt pakte het punt tegen huidig clubkampioen Wobbe de Vries, die een paardenzet van Barendregt onderschatte en daarna door een combinatie materiaal verloor, terwijl Jonker niet in zijn spel kwam omdat Buijvoets de druk dermate opvoerde nadat hij door tempowinst een ontwikkelingsvoorsprong had verkregen. Barendregt heeft nu een half punt voorsprong op Jonker.

Zelfde stellingen
Gerard Bons en Henk Casteel toverden tegen René Rouwhorst respectievelijk Kees Kuijk gelijksoortige stellingen op het bord: twee torens en een stuk meer tegen dame. Bons won omdat Rouwhorst verzuimde het stuk terug te veroveren. Casteel verloor omdat hij mat in één over het hoofd zag!!

Torenhoog probleem
Berry Hoogstraten is de enige in de top die dit seizoen nog niet heeft verloren. Met robuust aanvallende torens en een simpele pionzet bezorgde hij Jan de Boer een onoverkomelijk torenhoog probleem. Terug van een blessure begon Roeland Krul met remise tegen Henk Jansen. Nico van Schooten en Coen Hilbrink gaven elkaar niets toe en deelden ook het punt.

Naamloos
Ruud van Swam dacht een kans te hebben tegen Frits Frijlink, maar daar dacht Frijlink duidelijk anders over. Rien van Hattum won vlot van Gerard Hazelaar, die dit seizoen erg mager scoort. Bram Rook verloor van iemand die niet zonodig met zijn naam in de krant hoeft. Wetende dat Piet Rusch een bye kreeg vanwege oneven aantal, kan de trouwe lezer zijn naam waarschijnlijk wel invullen. Ook zonder het artikel van vorige week gelezen te hebben.


Henk Casteel


stap terug
terug