TWELLO.- Er komt tekening in de stand in de strijd om het clubkampioenschap bij de Twellose Schaakclub. Na de negende ronde van de interne competitie staan vier clubgenoten binnen ้้n punt aan kop, terwijl een groep van zeven op een eerbiedwaardige afstand van drie punten van de ranglijstaanvoerder volgt.

Koploper Jos Barendregt drong met het zwarte ros binnen in de stelling van Ren้ Rouwhorst, terwijl hij ook nog met zijn dame de toren van Rouwhorst pende. Maar Rouwhorst haalde de koning uit de penning en maakte het paard onschadelijk. Toen Barendregt overmoedig een pion opspeelde, neigde de partij naar remise. Echter Rouwhorst verzuimde de torens te ruilen waarmee hij veel druk had weg kunnen nemen. Daarna zag hij te veel spoken en gaf vroegtijdig op.

Aanhaken of afhaken
Jorik Jonker speelde een bloedeloze partij tegen Kees Kuijk. Jonker won een pionnetje en bracht dit tot een goed eind. Ook Carlo Buijvoets bleef in het spoor van Barendregt. Tegen Piet Rusch haalde hij relatief gemakkelijk het punt binnen. Bij de partij Wobbe de Vries – Gerard Bons was het aanhaken of afhaken. De verliezer zou terugvallen naar de grijze middenmoot. De stelling was gelijkwaardig, maar De Vries had geen tijd meer op de klok en gaf zich gewonnen.

Veel publiek
Door alle aandacht die hij in de media krijgt maar eigenlijk niet wil, was er veel aandacht voor de partij van Henk Onijs tegen Coen Hilbrink. Onijs speelde een geweldige partij, maar zette, om druk te zetten op een pion, zijn toren te passief neer. Dit kostte hem de kwaliteit, maar hij wist met scherp spel de partij toch nog in zijn voordeel te beslissen. De overige uitslagen luidden: Frits Frijlink – Henk Casteel 0-1, Jan de Boer – Albert Jansen 1-0, Henk Jansen – Rien van Hattum 0-1, Gerard Hazelaar – Nico van Schooten 1-0.


Henk Casteel


stap terug
terug