TWELLO.- In het weekend waarin de Noor Carlsen tegen Anand zijn wereldtitel prolongeerde en daarmee 600.000 euro opstreek, werd in Terwolde fel gestreden om de iets minder gevulde prijzenpot van het Verburgtoernooi. Nadat de afgelopen jaren het deelnemerstal enigszins was teruggelopen, kende het toernooi met bijna 50 deelnemers weer een flinke groei. Het toernooi kreeg vorig jaar al een nationaal karakter met deelname uit het zuiden van het land, dit jaar waren alle windstreken vertegenwoordigd. Maar de meeste prijzen bleven toch in het Gelderse.

In groep A werd de dienst uitgemaakt door Armen Hachijan en Thomas Beerdsen. Weerstandspunten moesten hier het verschil maken evenals in groep C waar Lodewijk Entrop en Dries Wedda wel met meer weerstand rekening moesten houden. In Groep B waren de verschillen klein, slechts één punt verschil tussen nummer 1 en 5 met Jos Claessens als trotse winnaar.

De organisatie van de Twellose SC feliciteert nogmaals alle winnaars en dankt alle deelnemers voor hun deelname. Volgend jaar wordt het Peter Verburgtoernooi gehouden op zondag 22 november ook weer bij Brasserie kriebelZ. Noteer het alvast in uw agenda, u bent weer van harte welkom. Kunt u niet zolang wachten: de Twellose Schaakclub schaakt op dinsdagavond in Hotel Restaurant Taverne in Twello.


Henk Casteel


Volledige eindstand 13e Peter Verburgtoernooi 2014


Alle winnaars werden in de bloemetjes gezet, aangeboden en uitgereikt door Annie Verburg (links) weduwe van Peter Verburg.De prijzen werden uitgereikt door TSC-voorzitter Rien van Hattum en Annie Verburg.
Hier wordt de derde prijs van groep C uitgereikt aan Wes Galekop.


De tweede prijs in groep C was voor Dries Wedda.


De eerste prijs in groep C ging naar Lodewijk Entrop.


Yannic Husers won de derde prijs in groep B.


De tweede prijs ging in groep B naar Tjeerd de Jong.


Winnaar in groep B: Jos Claessens.


In de hoofdgroep werd René Nijland derde.


Tweede in groep A: Thomas Beerdsen.


De winnaar van het Peter Verburgtoernooi 2014: Armen Hachijan.

Volledige eindstand 13e Peter Verburgtoernooi 2014

stap terug
terug