TWELLO.- De kopgroep van de competitie bij de Twellose Schaakclub wordt na elf ronden langzaamaan uitgedund en blijven het ‘Ajax, Feyenoord en PSV’ van de club gedrieën over aan de leiding. Het drietal ondervond niet te veel problemen om het punt binnen te halen.

Jorik Jonker kon, na een belabberde opening van Berry Hoogstraten, heerlijk combineren en enkele pionnen winnen. De winst binnenhalen was een kwestie van tijd. Jonker voert de ranglijst aan met 9 uit 11. Carlo Buijvoets offerde een pion in een Caro-Kan opening en kreeg hiervoor veel ruimte terug. Dit werd Jan de Boer te machtig, wiens loper achter een geblokkeerde pion stond te kijken.

Opportuun spel
Jos Barendregt was een maatje te groot voor Henk Jansen, die zijn bewondering voor hem uitsprak hoe hij door Barendregt was opgerold. Barendregt staat, evenals Buijvoets, op een half punt van Jonker. De clubklassieker Henk Casteel – Gerard Bons werd na lange tijd weer eens gewonnen door Casteel. Bons antwoordde te gehaast op opportuun spel van Casteel en verloor de aansluiting met de top.

Remise
René Rouwhorst vergiste zich in het middenspel tegen Piet Rusch. Dit kostte hem twee pionnen, maar Rusch kwam niet verder dan remise. Henk Onijs komt weer in oude doen. Evenals vorige week speelde hij ook deze week weer remise. Dit keer deelde hij het punt met Albert Jansen. Dick van de Griendt verslikte zich in Kees Kuijk. Voordat hij met aftrekschaak materiaal zou winnen, sloeg Kuijk plots toe.

Aanraken is zetten
Gerard Hazelaar raakte per ongeluk de verkeerde pion aan. Aanraken is zetten is een schaakregel en dit kwam zijn stelling niet ten goede. Frits Frijlink profiteerde hiervan en won na veel geduld. Eddy Sander en Roeland Krul hebben dit seizoen door omstandigheden weinig gespeeld, maar dat was aan het spel van Sander niet te merken. Hij won overtuigend.