TWELLO.- De eerste prijs in het nieuwe jaar is alweer vergeven bij de Twellose Schaakclub. Traditiegetrouw wordt het nieuwe jaar ingeluid met het snelschaaktoernooi om de Jan Dijkhuis Bokaal. Het is niet iedereen gegeven in vijf minuten bedenktijd een potje schaak tot een goed einde te brengen. Dit was ook te merken aan de opkomst.

Slechts tien leden lieten in hoog tempo de stukken over het bord gaan. Jorik Jonker startte slecht, maar prolongeerde aan het eind van de avond wel de titel met slechts één verliespunt. Op de voet gevolgd door Gerard Bons. Derde werd verdienstelijk Kees Kuijk die tweeënhalf punt inleverde.

Vorig jaar
Aan het eind van 2014 werd de 4e tot en met 6e voorronde gespeeld om de Taverne Beker. Met drie uit drie deed Carlo Buijvoets goede zaken. Hij nestelt zich daarmee aan de kop van de ranglijst samen met Gerard Bons, die twee uit drie scoorde, evenals Jan de Boer, Henk Casteel en Berry Hoogstraten.

Deze week
Deze week speelt het eerste team van de Twellose Schaakclub de vierde ronde van de OSBO-competitie. Het gaat op bezoek bij Het Zwarte Water in Zwartsluis. Het tweede team ontvangt Schaakstad 6 uit Apeldoorn. De hoofdmacht van Twello gaat aan de leiding in zijn klasse, terwijl het tweede de eerste plek moet delen met Meppel 3.