TWELLO.- De tweede helft van de interne competitie bij de Twellose Schaakclub is zonder verrassingen begonnen. In de eerste ronde van deze tweegevechten worden hoog geklasseerde spelers gekoppeld aan de spelers uit het ‘rechterrijtje’. Meestal valt er wel één of twee verrassende uitslagen te noteren, maar dit keer kwamen alle ‘toppers’ er zonder kleerscheuren van af.

Kees Kuijk stuurde Albert Jansen al vroeg op de avond naar huis en ook Nico van Schooten had niet veel tijd nodig om Henk Jansen van het punt te beroven. Piet Rusch stond niet veel later ook al met lege handen tegen Jorik Jonker en Jos Barendregt was duidelijk een maatje te groot voor Coen Hilbrink. Zelfs Ruud van Swam kon Jan de Boer geen strobreed in de weg leggen.

Extra alert
Gerard Bons had wat meer tijd nodig, maar Bram Rook was niet opgewassen tegen Bons’ positiespel. Wobbe de Vries had al eens van Gerard Hazelaar verloren en was dus extra bedachtzaam wat in een punt resulteerde. Henk Casteel moest oppassen voor enkele valletjes van Henk Onijs, maar heerste verder de gehele partij.

Berekeningsfout
Het langst onderweg was ‘Herbstmeister’ Carlo Buijvoets tegen Frits Frijlink. Een pionoffer leidde niet tot het gewenste resultaat. Door een berekeningsfout van Frijlink kreeg Buijvoets materieel voordeel. Met twee torens en een loper, maar met een pion minder tegen dame was Buijvoets overtuigd van zijn winst. Het duurde wel een tijdje eer hij dit bewezen had.


Henk Casteel


stap terug
terug