TWELLO. – Bloedstollend maar ook bloedeloos waren de partijen die de titelkandidaten onderling speelden in de vijftiende ronde van de interne competitie bij de Twellose SC. Bloedeloos de partijen die onbeslist eindigden en bloedstollend de partijen waarbij wel een verschil werd gemaakt. Hoe het ook verliep, aan het eind van de avond bleek dat de onderlinge verschillen in de top van de ranglijst kleiner waren geworden.

‘Ons niveau’
Jorik Jonker vond geen goed plan tegen Kees Kuijk en schoof een beetje moedeloos met zijn pionnen. Een doorbraakje werd door Kuijk opgevangen waarna Jonker remise aanbood en Kuijk het vredesvoorstel tekende. Henk Casteel speelde met zwart een spectaculaire partij tegen Jos Barendregt. Casteel offerde een loper om de h-lijn te openen waarover Barendregt na afloop zei, dat dit offer helemaal niet goed was in een Siciliaanse opening. Waarop Casteel repliceerde: “Blijkbaar wel op ons niveau, want ik win.”

Polonaise zet
De partij tussen Wobbe de Vries en Carlo Buijvoets die in remise eindigde, werd pas na afloop enerverend. Er ontstond een levendige discussie wie er nou eigenlijk beter stond. Buijvoets vond de elfde zet van De Vries, Ke2, een polonaise zet op het carnaval, terwijl De Vries ervan overtuigd was dat het de beste voortzetting was. ’s Nachts werd de partij in de computer ‘gegooid’ en de discussie over de mail voortgezet.

Complimenten
Zowel De Vries’ Rybka als Buijvoets’ Fritz beoordeelden Ke2 als beste voorzetting, waarna Buijvoets De Vries complimenteerde met de goede zet. Hierna ging De Vries tevreden slapen, terwijl Buijvoets bij volle maan wakker lag met als troost dat hij ondanks het halve puntverlies wel een halfje was uitgelopen op Barendregt.

Onnodige penning
Drie pionnen voor een ingesloten stuk kreeg René Rouwhorst. Gerard Bons had de overhand want er stonden twee stukken van Rouwhorst afzijdig. Toch kantelde de partij. Maar na het simpel verspelen van een pion en een onnodige penning gaf Rouwhorst zich na een spannende pot gewonnen. De overige uitslagen luidden: Frits Frijlink – Nico van Schooten ½-½, Jan de Boer – Coen Hilbrink 1-0, Henk Onijs – Dick van de Griendt ½-½, Ruud van Swam – Gerard Hazelaar 0-1, Piet Rusch – Roeland Krul 1-0 en Henk Jansen – Eddy Sander 0-1.


Henk Casteel


stap terug
terug