TWELLO. – Na zes van de negen voorronden van het rapid bekertoernooi bij de Twellose Schaakclub waren er nog zes kandidaten die zich konden plaatsen voor de finalegroep waarin vier spelers zullen strijden om de Taverne Beker. Met een scoringspercentage van 83% waren Gerard Bons en Carlo Buijvoets al bijna zeker van een finaleplaats. Dinsdagavond werden de laatste drie voorronden gespeeld.

Kwalificeren zonder spelen
Van de overige finalekandidaten kwamen Jan de Boer en Berry Hoogstraten niet in actie. Hoogstraten kwam hierdoor niet aan de vereiste zes partijen, die minimaal gespeeld moeten zijn om voor de finalegroep in aanmerking te komen. De Boer had al zes ronden meegespeeld en scoorde daarin 67%. Aan het eind van de avond bleek dit voldoende voor een finaleplaats, omdat Henk Casteel onder de maat presteerde.

Narrow escape
De succesvolste speler van de avond werd Jos Barendregt. Hij scoorde drie uit drie en plaatste zich als eerste voor de finalegroep met 83%. Carlo Buijvoets viel door een nederlaag iets terug en eindigde de voorronde met 78%, terwijl Gerard Bons een zware avond had. Met slechts één overwinning plaatste hij zich ternauwernood met een scoringspercentage van 67% voor de finale die dinsdagavond 26 mei wordt gespeeld.


Henk Casteel


stap terug
terug