TWELLO. Het was dit seizoen nog niet zo druk geweest op de Twellose schaakavond als afgelopen dinsdag. Het was zelfs zo druk, dat de wedstrijdleider een speler vergat in te delen. Dit werd tijdig hersteld. Terwijl de laatsten een plekje zochten, schroefde de een de lichtsterkte boven zijn tafel op en dook de ander weg in een donker hoekje van de sfeervolle speelzaal.

Snelschaken?
Met hoge snelheid fietsten Berry Hoogstraten en Rien van Hattum over hun tegenstander. Albert Jansen, altijd in hoog tempo spelend, trok al snel aan het kortste eind tegen Hoogstraten. En ook Henk Jansen speelde te gehaast tegen Van Hattum. Nico van Schooten speelde onder zijn niveau f was het de kracht van Kees Kuijk. In ieder geval is Kuijk bezig met een sterke serie, terwijl Van Schooten met een matig seizoen bezig is.

Ratingprogressie
Ondanks het verlies tegen Jos Barendregt scoorde Piet Rusch van alle leden de meeste ratingpunten tot dusver. Met een winstkans van 20% over 14 partijen scoorde Rusch 39%. Het leverde hem +65 ratingpunten op. Beide partijen waren blij met remise; Roeland Krul omdat het lang geleden was dat hij een halfje sprokkelde, Henk Onijs omdat hij met elk halfje tevreden is. Bram Rook had dit seizoen nog maar weinig gespeeld en boekte zijn eerste overwinning. Slachtoffer was Ruud van Swam, die zijn paard buitenspel zette.

Penning
Coen Hilbrink hield geen rekening met een mogelijke penning. Dick van de Griendt profiteerde met schaak en een vork wat de kwaliteit opleverde en later het volle punt. Gerard Hazelaar en Frits Frijlink pijnigden hun hersenen voor een goed plan. Maar wat de matadoren ook bedachten het verschil werd niet gemaakt. Jan de Boer zette met twee pionnen Henk Casteel onder druk. Maar in plaats van de stelling open te breken, schoof hij de boel dicht en kwam niet verder dan remise.

Afgestraft
Wobbe de Vries blunderde een kwaliteit tegen Ren Rouwhorst maar wist de partij toch nog in evenwicht te houden. De topper van de avond was de partij Carlo Buijvoets Gerard Bons. Weloverwogen speelde Bons zijn zetten tegen koploper Buijvoets, behoudens n zet en prompt werd dit afgestraft door Buijvoets. Jammer voor Bons die zich bij winst tussen de koplopers gemengd had. Nu gaat Buijvoets aan de leiding op een half punt gevolgd door Barendregt.