TWELLO. – Soms zit het mee, soms zit het tegen. De negentiende ronde van de interne competitie bij de Twellose Schaakclub werd hiermee gekenmerkt. Er goed voor gaan zitten voor een avondje schaak en voordat je het beseft is het afgelopen. Gewonnen staan en je partij weggeven, het verkeerde stuk grijpen, afgeslagen remises. Het gebeurde allemaal afgelopen dinsdag.

Korte avond
Met een vriendelijke brede grijns stapte Dick van de Griendt binnen. Terecht, hij had immers sinds december niet meer verloren. Hij ‘lootte’ koploper Carlo Buijvoets, en die was sinds oktober ongeslagen. Van de Griendt ging er goed voor zitten en kreeg een koningsgambiet tegenover zich. Niet zijn geliefde opening. Tot overmaat van ramp blunderde hij op de tiende zet een stuk. Einde partij, weg schaakavond!

Verkeerd stuk
Rien van Hattum bracht Wobbe de Vries in het nauw, maar zoals vaker speelde Van Hattum te snel en verspeelde een toren. Winst voor De Vries was toen een kwestie van tijd. Als Gerard Bons niet het verkeerde stuk had gegrepen tegen Jan de Boer had hij, volgens eigen zeggen, met licht voordeel de partij gewonnen. Nu zag hij een bak ellende op zich afkomen en staakte mopperend de strijd.

Hersenspinsel
Berry Hoogstraten was tegen Henk Casteel heer en meester op de 64 velden totdat een hersenspinsel hem op het idee bracht zijn dame voor afruil in te zetten. Prompt verloor hij een toren en gaf op. Misschien wel de enige normale overwinning van de avond: Kees Kuijk rekende gedecideerd af met Ruud van Swam en stuitte daarmee de opmars van Van Swam.

Puntenklassement
Van de drie strijders om het ‘puntenklassement’ deed nummer drie, Piet Rusch, goede zaken. Rusch won zijn partij van Henk Jansen, terwijl nummer één, Albert Jansen, van Coen Hilbrink verloor. Nummer twee, Henk Onijs, zag, nadat hij drie keer remise had aangeboden, het kansloze in van zijn missie tegen René Rouwhorst en streek de vlag. Op de progressieranglijst blijft Albert Jansen eerste, terwijl Rusch Onijs passeert.


Henk Casteel


stap terug
terug