TWELLO. – De drie koplopers in de interne competitie van de Twellose Schaakclub, Carlo Buijvoets, Jos Barendregt en Jorik Jonker maakten geen fout in de 20e ronde. Buijvoets staat een half punt voor op Barendregt en een punt op Jonker. Het onderlinge treffen in de achttiende ronde tussen Barendregt en Buijvoets eindigde destijds in remise. Jonker heeft de confrontatie met beide heren nog tegoed.

Déjà vu
Jorik Jonker speelde een déjà vu tegen Jan de Boer. Evenals vorig jaar liet De Boer zijn paard op f6 verjagen waarna Jonker op h7 zijn loper offerde. Hierna maakte Jonker het snel af. Jos Barendregt confronteerde Wobbe de Vries in het Spaans met het anti Marshallgambiet. De Vries kreeg een enorme ontwikkelingsachterstand en Barendregt dreigde met mat achter de paaltjes. Na veertien zetten kon De Vries al opgeven.

Tarrasch variant
Carlo Buijvoets stond in de Tarrasch variant van de Franse opening na vijftien zetten iets beter dan Henk Casteel. Hierna creëerde Casteel een gecompliceerde stelling waardoor er meer evenwicht ontstond, maar hij ‘vergat’ in het vervolg zijn gepende pion, die Buijvoets handig veroverde. Een overmoedige aanval werd door Buijvoets met een eenvoudige tussenzet afgeslagen waarna Casteel een toren verloor en opgaf.

Overige uitslagen
René Rouwhorst – Rien van Hattum 1-0, Gerard Bons – Kees Kuijk 1-0, Coen Hilbrink – Berry Hoogstraten 0-1, Dick van de Griendt – Gerard Hazelaar 1-0, Frits Frijlink – Piet Rusch ½-½, Ruud van Swam – Nico van Schooten 0-1, Eddy Sander – Albert Jansen 1-0 en Roeland Krul – Henk Jansen 1-0.


Henk Casteel


stap terug
terug