TWELLO. – In de strijd om het clubkampioenschap bij de Twellose Schaakclub veranderde in de 21e ronde aan de kop van de ranglijst niets. Leider Carlo Buijvoets speelde niet en kreeg een half bye-punt aan zijn totaal toegevoegd. De klapper tussen nummer twee en drie, Jos Barendregt en Jorik Jonker, eindigde na een spannend begin in remise. De strijd om het puntenklassement kent wel een nieuwe leider.

Birds
Opzienbarend was de winst van Henk Onijs. Als een zwerm vogels streken zijn dame en torens neer op de achterlijn van Kees Kuijk. Kuijk werd totaal overrompeld en klaagde na afloop dat hij een beetje grieperig was. Vogelgriep? Door deze overwinning voegde Onijs ‘douze points’ toe aan zijn puntentotaal en omdat Piet Rusch van Coen Hilbrink verloor, klimt Onijs in het puntenklassement van de derde naar de eerste plaats met +66 ratingpunten.

Calm after the Storm
Jos Barendregt speelde c4 tegen Jorik Jonker in een Siciliaanse opening. Er ontwikkelde zich een hevige strijd met van beide zijden scherp spel. Maar na een matige torenzet van Barendregt dreigde Jonker voordeel te krijgen. Met een penning kon Barendregt dit corrigeren en raakte de partij in kabbelend water waarin geen van beiden nog winstkansen zag. Met alle twee weinig tijd op het uurwerk werd tot remise besloten.

Walk Along
Een wandeling langs de borden: René Rouwhorst leek de dame van Jan de Boer in te sluiten, maar De Boer ontsnapte. De actie kostte Rouwhorst een kwal en de partij. Gerard Hazelaar snoepte verrassend Henk Casteel een halfje af en was hier zichtbaar blij mee. Frits Frijlink won na een avondje zwoegen van Henk Jansen, die sinds de kerst niet meer gewonnen heeft. “Mooi, knap gedaan!” was het enige wat Roeland Krul uit kon brengen nadat hij door Ruud van Swam in de luren was gelegd. Berry Hoogstraten had niet gezien dat hij gebruik kon maken van Gerard Bons’ gepende pion. Nu stond Hoogstraten passief en pakte Bons het punt.