TWELLO. Een rare dinsdagavond, de avond van de 22e ronde interne competitie bij de Twellose Schaakclub. Een clash die al na negen zetten was beslist n een titelkandidaat die gewonnen stond en zn partij in n zet zag kantelen. De spanning in de competitie was in n klap weg. In de slotronde van de OSBO had Twello 2 vrijdagavond een heel klein kansje om kampioen te worden. De beslissende partij ging echter kansloos verloren.

Derde plek
Een kampioenschap was wishful thinking voor het tweede team van de TSC. Tegen Heerde waarvan de rating gemiddeld 230 punten hoger lag werd uitzichtloos met 5-1 verloren. Het enige punt voor de Twellonaren werd gescoord door Frits Frijlink. Meppel 3 werd door een gelijkspel kampioen. Twello 2 eindigde gedeeld derde samen met Pallas 4.

Dubbele aanval
Om op gelijke hoogte te komen met koploper Carlo Buijvoets moest Jorik Jonker van hem winnen. Jonker ging in op het koningsgambiet dat Buijvoets speelde. Maar na Buijvoets derde zet Lc4, Jonkers Dh4+ en Kf1 speelde Jonker het spel totaal verkeerd. Op de negende zet werd hij met een dubbele aanval geconfronteerd. Het stuk verlies wachtte Jonker niet af en gaf op.

Verkeerd schaakje
En concurrent had Buijvoets afgeschud. De andere, Jos Barendregt op een half punt achterstand, stond op dat moment een kwaliteit en een pion voor tegen Jan de Boer. Maar De Boer weet niet van opgeven. Met een tussenschaak bracht Barendregt zichzelf in de problemen en verloor daardoor materiaal. De kansen keerden. In het pionneneindspel dat volgde veroverde De Boer de oppositie, hij stond op en liep naar de bar, Barendregt in mineur achterlatend.

Overige uitslagen
Met nog twee ronden te gaan is de spanning eruit. Buijvoets heeft aan een halfje genoeg om voor de tweede keer clubkampioen te worden. De overige uitslagen luidden: Gerard Bons Wobbe de Vries 0-1, Henk Casteel Coen Hilbrink 0-1, Frits Frijlink Dick van de Griendt -, Henk Onijs Ruud van Swam 1-0, Henk Jansen Gerard Hazelaar 0-1 en Rien van Hattum Eddy Sander 0-1.