TWELLO. – Het kampioensfeestje van Carlo Buijvoets als clubkampioen van de Twellose Schaakclub is met een week uitgesteld. Buijvoets kwam zelf niet in actie en kreeg dus een nul, terwijl nummer twee, Jos Barendregt deed wat hij moest doen: winnen. Volgende week heeft Buijvoets aan een halfje voldoende om zich voor de tweede maal sinds 2012 als clubkampioen te mogen laten huldigen.

Plaats acht
De voorlaatste ronde van de interne competitie verliep zonder echte verrassingen. Jos Barendregt won vlot van Gerard Hazelaar en ook alle subtoppers wonnen. De eindstand van de interne competitie bepaalt in welk team er volgend seizoen wordt gespeeld in de externe competitie. Hier is het nog spannend in de strijd om plaats acht; het aantal spelers waarmee het eerste team volgend seizoen speelt vanwege de promotie naar de tweede klasse.

Programma
Nadat deze week de beslissing is gevallen in de interne competitie wordt op dinsdag 26 mei de rapidschaakfinale gespeeld om de Taverne Beker. Een week later speelt de clubkampioen simultaan tegen de overige leden, maar ook thuisschakers en potentiële leden mogen aanschuiven. Nog een week later, dinsdag 9 juni, speelt de Twellose SC de jaarlijkse massakamp tegen de Voorster SC. Beide verenigingen mobiliseren dan zoveel mogelijk spelers om tegen elkaar te schaken.

kriebelZ
Vanaf woensdagavond 17 juni kan er weer wekelijks geschaakt worden om een dinerwaardebon bij Brasserie kriebelZ in Terwolde. Ook gezellig een keertje meespelen mag, want iedereen, dus ook niet leden, is op elk moment welkom. Gestart wordt om acht uur. Bij mooi weer speelt men buiten op het terras, bij slecht weer in het café of in een van de zalen. Deelname is gratis, maar het wordt op prijs gesteld als de verliezer een euro doneert.