TWELLO. – In de 24e en laatste ronde van de interne competitie bij de Twellose Schaakclub is Carlo Buijvoets clubkampioen geworden. Hij won de laatste wedstrijd van Henk Onijs. Buijvoets kwam dit seizoen twintig keer in actie en scoorde hierin 85%. Sedert oktober werd niet meer verloren, sindsdien stond hij slechts twee keer remise toe. Onijs won, ondanks deze nederlaag, het progressie puntenklassement. Hij scoorde +79 ratingpunten.

Verkeerde paard
Op papier zou het een makkelijke partij worden voor Buijvoets. Bijna 500 ratingpunten spraken in zijn voordeel. Maar Onijs gaf zich niet zomaar gewonnen en speelde goed. Doch in het middenspel op een overvol bord waar zijn paarden gebroederlijk naast elkaar stonden, deed hij een onreglementaire zet met het ‘verkeerde’ paard. De regels schrijven voor ‘aanraken is zetten’ en dat kwam de stelling van Onijs niet ten goede.

Beter overzicht
Was dit niet gebeurd dan hadden paardenvorkjes op de zware stukken van Buijvoets tot de mogelijkheden behoord. Nu ging het snel en plotsklaps was het niet meer interessant wat er op het bord van Jos Barendregt gebeurde. Ook hier een overvol bord waarop Barendregt beter het overzicht had dan Frits Frijlink. Met het doorschuiven van een pion ontstond een dubbele aanval en dat kostte Frijlink een stuk. Barendregt eindigde met een half punt achterstand als tweede achter Buijvoets.

Overige uitslagen
De overige uitslagen luidden: Wobbe de Vries – Jorik Jonker ½-½, Henk Casteel – Gerard Bons 0-1, Eddy Sander – René Rouwhorst ½-½, Coen Hilbrink – Gerard Hazelaar 1-0, Rien van Hattum – Nico van Schooten ½-½ en Henk Jansen – Kees Kuijk 0-1. De complete eindstand is te zien op www.twelloseschaakclub.nl, waar ook een gevarieerd zomerprogramma op de kalenderpagina staat.