TWELLO. – Voor aanvang oogde clubkampioen Carlo Buijvoets ontspannen, alsof het resultaat hem niet zou deren en alsof de simultaanseance hem geen inspanning zou kosten. Elf jaar geleden werd een oude traditie in ere hersteld. Sindsdien speelt jaarlijks de kampioen van de Twellose Schaakclub weer simultaan tegen de overige clubleden. En dat is een heel zware klus.

Voorsprong
Buijvoets trof twaalf tegenstanders en opende alle partijen met e4, maar al snel stonden twaalf verschillende stellingen op de borden. De simultaangever kwam vrij vlot met 1-0 achter door een openingsfout. Berry Hoogstraten strafte dit af. Niet veel later trok Buijvoets de stand alweer gelijk tegen Rien van Hattum. Later op de avond nam hij zelfs een 3-1 voorsprong door Wobbe de Vries en René Rouwhorst te verslaan.

Ombuigen
Hierna ging het even mis. Verliespartijen tegen Kees Kuijk, Jorik Jonker, Henk Onijs en Henk Casteel bezorgden hem een 3-5 achterstand. Maar de clubkampioen herpakte zich en boog met overwinningen op achtereenvolgens Eddy Sander, Henk Jansen, Frits Frijlink en Dick van de Griendt de achterstand om in een 7-5 overwinning. Na een lange zware avond was Buijvoets nog fit genoeg voor een analyse en een biertje aan de bar.