TWELLO. – Langzaamaan zal de komende weken de schaakzaal weer vol lopen. Vakantie en andere absentieredenen zorgen er voor dat de interne competitie van de Twellose Schaakclub een rustige start kent. Het merendeels grijze golf achter de witte en zwarte stukken is niet afhankelijk van schoolvakantie, hetgeen afgelopen zomer bleek tijdens het Zomeravondschaak bij Kriebelz in Terwolde. Dit toernooi werd goed bezocht met gemiddeld twintig bezoekers per avond.

Sprankelend
De interne competitie is inmiddels twee weken oud en kent Coen Hilbrink als onverwachte koploper. “Kijk niet zo verbaasd”, reageerde de verrassende lijstaanvoerder toen uw scribent naar de uitslag informeerde. “Ja maar, je hebt zojuist wel tweevoudig clubkampioen Gerard Bons verslagen”, was het repliek. Hilbrink speelde een sprankelende partij tegen Bons en heeft nu twee uit twee evenals Carlo Buijvoets, maar Hilbrink’s TPR is veel beter.

Grote middenmoot
Dat betekent dat de rest, nu al, op zijn minst een halfje heeft ingeleverd door remise te spelen, te verliezen of er niet te zijn. Niet aanwezig zijn, levert tot twee keer toe een halfje op. Door de matige opkomst en de mannen die één punt scoorden is er een hele grote middenmoot ontstaan die de lijstaanvoerder op een punt volgt. Hiertussen staan met anderhalf punt Wobbe de Vries, Henk Casteel en Jan de Boer.

Uitslagen
1e ronde: Carlo Buijvoets – Henk Jansen 1-0, Gerard Bons – Albert Jansen 1-0, Jan de Boer – Henk Onijs 1-0, Henk Casteel – Gerard Hazelaar 1-0, René Rouwhorst – Coen Hilbrink 0-1, Berry Hoogstraten – Dick van de Griendt ½-½. 2e ronde: Coen Hilbrink – Gerard Bons 1-0, Henk Casteel – Jan de Boer ½-½, Piet Rusch – Carlo Buijvoets 0-1, Frits Frijlink – Berry Hoogstraten ½-½, Kees Kuijk – Rien van Hattum ½-½, Albert Jansen – Wobbe de Vries 0-1, Henk Onijs – Gerard Hazelaar ½-½.