Sommige filmregisseurs zijn gek op een schaakspel in het script. Daarbij kan het zomaar gebeuren dat het zwarte hoekveld rechtsonder ligt. Je kunt ook de fraaiste schaakstukken zien, helaas zo gekunsteld dat je dame en loper niet kunt onderscheiden.

Naar verluid zou ooit een B-film zijn gemaakt van een schaakpartij op een dambord.

Welnu, dat hoeven we niet te vrezen met Pawn Sacrifice, waarin een pionoffer een rol speelt in de befaamde match Fisher Spassky in Reykjavik. De recensies zijn over het algemeen goed en ik heb nog niet gehoord van de hierboven geschetste onvolkomenheden.

Het is maar dat jullie het weten: Draait van 3 tot en met 16 december in Filmhuis De Keizer. Tijden zijn uiteenlopend en zie je op de links hieronder. Voor de zekerheid gemeld: ook toegang met kleine toeslag voor niet-leden. Draait niet in de JT bios, al kan ik in de onoverzichtelijke agenda van de JT keten iets hebben gemist.

Ik ga kijken en heb al afgesproken voor de voorstelling van 4 december. Een eigen recensie schrijven lijkt me leuk, maar nog leuker om die te lezen van een ander lid. Zelfs meer leden, zelfs collectief is mogelijk, mag kleinschalig zijn.


Gerard Bons.

Hele december-agenda Filmhuis:
http://www.filmhuisdekeizer.nl/programma/deze-maand/

Tijden Pawn Sacrifice:
http://www.filmhuisdekeizer.nl/programma/4746/pawn-sacrifice/

stap terug
terug