TWELLO. – Om in de race te blijven voor het kampioenschap moest de Twellose Schaakclub in de zesde ronde van de OSBO competitie winnen van Lochem. Het onderlinge verschil was voor aanvang een punt in het voordeel van het thuisspelende Lochem. En met hierna nog één ronde te gaan was verlies dus dodelijk. Het werd een eerloze 4½-1½ nederlaag.

Betere stellingen
Aanvankelijk startten de Twellonaren nog wel goed. Dick van de Griendt kreeg remise aangeboden en raadpleegde zijn teamleider, Wobbe de Vries, of hij dit aanbod mocht aannemen. De Vries beoordeelde de overige stellingen en constateerde dat Twello op drie borden beter stond waarna Van de Griendt remise accepteerde omdat hij met een hangende pion geen winstkansen zag in het eindspel.

Weinig rendement
De borden die De Vries winstkansen toedichtte, waren die van Henk Casteel, Eddy Sander en hemzelf. Maar Casteel (herhaling van zetten) en Sander (eeuwig schaak) kwamen niet verder dan remise, terwijl hij zelf zijn partij verloor door het eindspel te verprutsen. Ook Jan de Boer en Gerard Bons konden het tij niet keren. De Boer gaf een paard weg en Bons werd compleet overlopen (4½-1½).

Tweede team
Het tweede team speelde tegen koploper Pegasus 1 uit Zwolle. Twello verloor met 4-2, maar deed de punten zeker niet cadeau. Met een beetje geluk had het zomaar een kleine overwinning kunnen worden. Coen Hilbrink won zijn partij en Eddy Sander en Nico van Schooten speelden remise. Rien van Hattum verloor. Dat deden René Rouwhorst en Frits Frijlink ook, maar daar had waarschijnlijk iets meer ingezeten.

Jumbo actie
De Twellose Schaakclub neemt deel aan de actie van Jumbo. Bij besteding van elk tientje geeft Jumbo een voucher met een punt die de klant aan een vereniging of school kan schenken. Aan het eind van de actie wordt een bedrag van € 5000 naar rato verdeeld over de deelnemende clubs. De Twellose Schaakclub heeft besloten de opbrengst niet zelf te houden maar te doneren aan KIKA. Denk daaraan als u uw boodschappen doet bij Jumbo.