TWELLO. – De beslissingen zijn gevallen voor en bij de Twellose Schaakclub. Extern handhaafden beide Twellose teams zich in de OSBO competitie en intern was het zeer spannend in de eigen competitie. Drie spelers eindigden ex aequo waarbij TPR de doorslag moest geven wie zich clubkampioen mocht noemen. De rapidschaak finale om de Taverne Beker is gister gespeeld en na enkele afsluitende tradities gaat het seizoen gewoon door met Zomeravondschaak in Terwolde.

Handhaving
Het eerste team had vorige maand zijn kampioenskansen al verspeeld en speelde de laatste wedstrijd tegen het onderaan staande Schaakstad 6. Het werd een makkelijke 6-0 overwinning waarmee Twello 1 vierde werd in Klasse 3C van de OSBO. Het tweede team stond voor een zwaardere opgave. Het speelde in 3B een degradatiewedstrijd tegen ZZS! 2 en won nipt maar verdiend met 3½-2½. Twello 2 klom hierdoor in de rangschikking en eindigde ook als vierde.

Ex aequo
Voor de vierde keer mag Wobbe de Vries zich clubkampioen van de Twellose SC noemen. Eerdere titels veroverde hij in 2008, 2011 en 2014. Hij scoorde 17 punten in 24 ronden. Evenveel als Carlo Buijvoets, maar De Vries won op TPR: 1859 tegen 1821. Derde werd Henk Casteel; scoorde ook 17 punten, maar zijn TPR bleef steken op 1750. De finale om de Taverne Beker is dinsdagavond gespeeld, maar toen was deze editie van VN al geperst. Het kwartet dat in de finale mocht aantreden waren: Jos Barendregt, Wobbe de Vries, Carlo Buijvoets en Nico van Schooten.

Tradities
Een traditie bij de Twellose Schaakclub is inmiddels de simultaanseance die de nieuwbakken clubkampioen geeft aan het eind van het seizoen. Op dinsdag 24 mei om 20.00 uur in Restaurant Taverne aan de Iordensweg mogen ook niet-leden aanschuiven bij dit evenement. Een jaarlijks terugkerend fenomeen is ook de massakamp tegen Voorst en staat dit jaar gepland op maandag 6 juni in Voorst. Beide verenigingen proberen dan zoveel mogelijk spelers te mobiliseren.

Zomeravondschaak
Vanaf woensdag 15 juni kan iedereen die de schaaksport een warm hart toedraagt meedoen aan het zomeravondschaaktoernooi in Terwolde. Een gezellig toernooi dat zich afspeelt in het café gedeelte en bij mooi weer op het terras van Brasserie KriebelZ aan de Dorpsstraat. Deelname is gratis. De winnaar van het toernooi wint een dinerwaardebon, maar als u maar één avond wilt mee schaken, omdat u toevallig langs komt fietsen, mag dat ook! Het toernooi duurt tot en met woensdag 24 augustus.