TWELLO. Als het clubseizoen is afgelopen, valt menigeen in een zwart gat omdat het bedrijven van de sport node wordt gemist. Om dit te voorkomen organiseert de Twellose Schaakclub sinds jaar en dag zomeravondschaak in Terwolde bij Brasserie kriebelZ.

Gedurende 11 weken mag iedereen in de zomermaanden op de woensdagavond deelnemen aan dit toernooi. Hoe vaker men komt, hoe groter de kans hoog te eindigen in het klassement. En voor de winnaar ligt na de laatste ronde een puntenpas klaar waarmee je ruw gezegd een jaar lang bijna wekelijks een biertje kunt drinken.

Winnaar van Zomeravondschaak Terwolde 2016 werd overtuigend met 9 punten oud-Twellose SC-lid Jorik Jonker, tegenwoordig uitkomend voor Sissa Groningen. De 19 jarige Jonker liet met 6 punten Johnny Paans (Pallas) en Wobbe de Vries (Twellose SC) met 6 punten ruim achter zich.

Jorik oefent in de tuin van (foto:) Gerard Bons!