TWELLO. – Exact hetzelfde aantal deelnemers als vorig jaar nam deel aan het 15e Peter Verburgtoernooi. Vertrouwde maar ook enkele nieuwe gezichten gaven acte de présence. Het zeven ronden durende toernooi had na zes ronden in de hoofdgroep al een winnaar. De Zwollenaar Christian Wijnia (Zwols SG) werd met ruime voorsprong de nieuwe kampioen.

De strijd om de tweede plaats was wel spannend. Johnny Paans (Pallas Deventer) werd tweede voor drie spelers die ex-aequo eindigden waarvan Michiel Jansen (Voorster SC) op WP derde werd.

In de B-groep had Carlo Buijvoets (VDS Beekbergen) ook aan zes partijen genoeg om zich 'the best of the rest' te mogen noemen. Tom Molewijk (Voorster SC) werd tweede op een half punt. Knap derde werd Marco van Sittert die niet aan een club verbonden is.

Harm Roukema (Pallas Deventer) toonde zich de sterkste van een grote C-groep. Op een half punt gevolgd door Jan de Boer (Twellose SC), die op zijn beurt Gert-Jan Blom (Pallas Deventer) een halfje voor bleef.

Volledige eindstand 15e Peter Verburgtoernooi 2016

Foto's 15e Peter Verburgtoernooi

Alle winnaars van het 15e Peter Verburgtoernooi geflankeerd door Annie van Goor, weduwe van Peter Verburg,
en Rien van Hattum, voorzitter van de Twellose Schaakclub (resp. 3e en 2e van links).

René Rouwhorst verzorgde, als ieder jaar, de wedstrijdindeling!

Gert-Jan Blom (Pallas, Deventer) wint derde prijs in Groep C.

Jan de Boer (Twellose SC) wordt tweede in Groep C.

De bloemen van Jan de Boer
(net op tijd thuis voor Studio Sport, zie klok)
kregen een prominente plek in de woonkamer!

Harm Roukema (Pallas) wordt winnaar van de C-groep.

Marco van Sittert (geen club) wint derde prijs in Groep B.

De tweede prijs in Groep B is voor Tom Molewijk (Voorster SC).

Carlo Buijvoets (VDS Beekbergen) wint Groep B.

Michiel Jansen (Voorster SC) wordt derde in de A-groep.

Johnny Paans (Pallas) wordt tweede in Groep A.

Christian Wijnia (Zwols SG) winnaar van het 15e Peter Verburgtoernooi!

Volledige eindstand 15e Peter Verburgtoernooi 2016