Bijna had ik deze foto in de digitale prullenbak gedeponeerd, maar net op tijd onderkende ik het aardige allegaartje aan deelnemers in het zomerschaak. Drie seconden voordat ik mijn mobieltje in aanslag had zat Carlo alleen, net op tijd schaarden twee verloren zonen zich bij hem.

Ik betwijfel of Jorik ooit terugkeert, gezien zijn groeiende speelsterkte in Groningen. Mooi toch dat hij incidenteel weerom komt. Heeft het uitstekend naar zijn zin in de kout met Carlo. Bij Nico mogen we nog hoop koesteren op geregelder terugkeer, …. als we aan de bar maar blijven discussiëren. Met plezier ontwaar ik een ‘nieuweling’ (voor ons dus), Stef, op de achtergrond. Helemaal achterin jeugdspeler Merijn, zodat het gezelschap dat een kwartiertje later achter de borden groepeerde ook uiterst gevarieerd in leeftijd was.

Dat ruime terras is toch wel heel plezierig, wat tafelende bezoekers erbij vind ik wel gezellig.

Tot volgend jaar bij KriebelZ.

Dit is een maandelijkse clubbladcolumn, die frequenter kan worden bij een goede aanleiding, maar niet vaker dan 1x per week.

In zijn eerste schaakleven was de schrijver van 1978 tot 1986 redacteur en columnist van Groothoofdstuk, clubblad van de Dordtse SC Groothoofd. De club werd vernoemd naar een monumentale kade in Dordrecht. In de hoop dat ze prikkelt is buitenissige naam van kaai en club hier hergebruikt.