TWELLO. – Op de avond van de 82e verjaardag van de club trakteerde de Twellose SC zichzelf in en tegen Zevenaar op een ruime 4˝-1˝ overwinning, die nog smaakvoller had kunnen zijn. Na een 4-0 voorsprong had het team zijn tegenstander kunnen vernederen en liet het Zevenaar onnodig 1˝ punt mee snoepen. Het was de derde 4˝-1˝ overwinning op rij en hiermee gaat Twello ongeslagen aan kop.

Vroeg voordeel
Een blik op de borden rond half tien etaleerde op vijf van zes borden positioneel en materieel voordeel voor de Twellonaren. De eerste die dit omzette in een punt was Henk Casteel. Op een discutabel torenoffer werd niet goed gereageerd door de Zevenaar waarna Casteel het kundig afmaakte. In plaats van 1-1 werd het daarna 2-0. In verloren stelling zette Rien van Hattum zijn overmoedig geworden tegenspeler pardoes mat.

Snelle beslissing
Tjeerd de Jong moest eerst een inval van de vijandige dame voorkomen voordat hij een volle toren kon veroveren. Nadat de tegenstander zijn sterke loper afruilde, was het spel snel gespeeld. Het gevecht op het bord van René Rouwhorst vond plaats op de damevleugel. Na veel druk en een fijne combinatie veroverde Rouwhorst pion na pion waarna zijn opponent zich gewonnen gaf. (4-0)

Desillusie
De door Gerard Bons met zorg veroverde kwaliteit deed hij met een misrekening weer teniet. Dameruil kostte hem een stuk vanwege een tussenzet. Gedesillusioneerd liet hij zich even later ook nog mat zetten. In een lange spannende partij zette Wobbe de Vries heel veel druk, maar hij kon de winnende voortzetting niet vinden omdat zijn tegenstander heel goed verdedigde. In tijdnood werd tot remise besloten. (4˝-1˝)

Tweede team
Het tweede team speelde tegen De Toren uit Arnhem met 3-3 gelijk. Op drie borden moesten de Twellonaren, Jan de Boer, Eddy Sander en Coen Hilbrink de winst aan de tegenstander laten. Door winstpartijen van Stef Boog, Kees Kuijk en Frits Frijlink sleepte het thuisspelende Twello alsnog een matchpunt in de wacht. Met drie uit drie staat Twello 2 in de middenmoot.