Jeugdschaak

seizoen 1998/1999 nr. 3
Schoolschaakkampioenschap 1999
Op zaterdag 30 januari vonden in het clublokaal van de Voorster Schaakclub de Schoolkampioenschappen 1999 plaats. Deden er in 1998 slechts 4 schoolteams mee, nu bonden 10 basisschoolteams de strijd aan. Deze toename is een direct gevolg van het stimuleren van het jeugdschaak door onze vereniging. Vijf rondes van 2x 15 minuten moesten er gespeeld worden.

Mevr. Lagerwij-v.d.Wolff, wethouder Gemeente Voorst verrichtte de openingszet. Namens de T.S.C. zaten Rien van Hattum, Henk Onijs en Piet Rusch in de organisatie. Na drie "ongeslagen jaren" moest de Wilpse Dijkschool de eerste plaats afstaan. Ditmaal werden Oase, De Kleine Wereld en de Hietweideschool respectievelijk eerste, tweede en derde. Twee scholen gaan door naar de halve finale van de OSBO.

Schaken in Arnhem
Zaterdag 9-1-'99 moesten we voor de OSBO jeugdschaakwedstrijden naar Arnhem. Met goede moet vertrokken we naar Arnhem.

Jeugdschaakles op de AGRON school

We hadden weer dezelfde opstelling als de vorige wedstrijd. 1e bord Simon Mulder, 2e bord Peter Diks, 3e bord Monique Steenhuis en 4e bord Anke Kuijk. Ik had de vorige wedstrijd een remise gespeeld, dus 1/2 punt. Dat waren ook alle punten die we gehaald hadden. Deze keer ging het een stuk beter. We moesten twee wedstrijden spelen. De 1e wedstrijd hadden we verloren met 3-1. Dat ene punt was gewonnen door Simon. De rest had allemaal verloren. Ik had het gevoel dat het best lekker ging met mijn wedstrijd en toch heb ik hem verloren (alles laten liggen in de eindstrijd).
De tweede wedstrijd ging beter voor mij. Ik had gewonnen. Het was een mooie wedstrijd. Ik moest tegen iemand spelen, waar ik al eerder tegen had gespeeld en verloren, dus ik moest revanche nemen. Dat heb ik ook gedaan. Hij bood eerst remise aan en dat heb ik niet aangenomen. Toen zag hij het niet meer zitten en kon ik hem snel mat zetten. Deze 2e wedstrijd hadden we ook verloren met 3-1. Dus dat ene punt is van mij. De rest had verloren. Dus met 2 punten naar Twello.

Monique Steenhuis (4e Stap)

Monique is een van de betere speelsters