Interne competitie

seizoen 1998/1999 nr. 5
Hans Knegjens is met glans clubkampioen geworden van de interne competitie seizoen 1998/1999, gespeeld volgens het zogenoemde systeem Keizer.

Deelnemers hebben hierbij te maken met de volgende regels:
a) Leden die een avond niet kunnen spelen ontvangen toch enige punten
b) De punten, die je van je tegenstander krijgt, blijven het hele seizoen gelden
c) Je speelt maar twee keer per jaar tegen dezelfde tegenstander
d) Je treft elke week een tegenstander, die ongeveer hetzelfde aantal punten heeft
e) Elke avond heb je een tegenstander.

Het afgelopen seizoen heeft duidelijk gemaakt dat er in de interne competitie vier groepen zijn te onderscheiden. De top 6, van 842 tot 523 punten, de betere 7, van 497 tot 400, de middenmoters van 391 tot 315 en de staartgroep van 5 (274 tot 147)

Wedstrijdleider Gerard Hazelaar tijdens
de indeling van de interne competitie.

Qua sterkte hebben Knegjens en Groenenberg duidelijk de leiding. Er was nog even spanning of Hans zijn koppositie zou kunnen handhaven, want Berends is de laatste tijd in opmars. Ook Kuijk heeft de laatste periode stukken beter gespeeld. Stegeman en Klomp, blijven hangen op de derde en vierde plaats.

In de subgroep van 7 staat Van Hattum bovenaan. Bron is sterk opgeklommen en zal volgend jaar beslist meer van zich laten horen, evenals Onijs. Soeteman blijft overdroten doorgaan, evenals ex-voorzitter Rusch. Jammer dat Van Swam volgend jaar waarschijnlijk niet meer aan de competitie deelneemt.

Het niveau in de middenmoot verschilt niet veel, maar of dat zo blijft is de vraag. Ook de hekkensluiters komen steeds beter uit de bus. In de onderste regionen zullen volgend jaar zeker verschuivingen optreden.

Gerard Hazelaar

Peter Diks kan zich al aardig meten
met "de groten"