Schaken tijdens Klompenweek een zonnig feest voor de geest

seizoen 1999/2000 nr. 1
Simultaanschaker Bas van Roosmalen steelt de show in Twello

Dankzij het architectonisch getrainde oog van secretaris Henk Onijs stond de stand van de Twellose Schaakclub er strak bij tijdens de Klompenweek. De schragen stonden prachtig haaks, de verlichting was sierlijk opgehangen en het dundoek van voorzitter Rien van Hattum gaf de schaaktafels een aangeklede uitstraling.

Nadat sponsor Joop Groenenberg (Vlag en Wimpel) zijn spandoek aan de luifel had bevestigd en simultaanschaker Bas van Roosmalen de veters van zijn sportschoenen had vastgemaakt, kwam de schaakhoek volledig tot leven.

Bas van Roosmalen werkte ontspannen
zijn partijen af

"Een zonnig feest voor de geest", grapte een geinteresseerde passant. Om de clubkas te spekken moesten deelnemers een rijksdaalder neertellen om een partij tegen Van Roosmalen te mogen spelen. Winnaars kregen niet alleen hun geld terug, maar veroverden bovendien een tientje.

Na een lange zit brachten enkele clubleden de snelschaakkampioen even in moeilijkheden, maar Bas van Roosmalen ging tegen een persisterende Panman officieel onderuit. Listig torenspel dwong de snelschaakkampioen tot opgave. Ook vanuit het publiek werd naar hartelust geschaakt tegen de bliksemschicht. Gestaag draaide Bas van Roosmalen zijn rondjes. Resultaat? Een gezellig evenement, enkele nieuwe leden en een paar honderd gulden extra in kas.

Concentratie tijdens de schaaksimultaan