Uitbreiding bestuur

seizoen 1999/2000 nr. 3
Tijdens de ledenvergadering van de Twellose Schaakclub, begin februari 2000, heeft secretaris Henk Onijs na 11 jaar trouwe dienst zijn bestuursfunctie beschikbaar gesteld. Zijn besluit is mede genomen onder invloed van het oprukkende digitale tijdperk. "Een secretaris zonder computer kan in deze tijd eigenlijk niet meer", aldus Henk Onijs, die al 26 jaar lid is van de Twellose Schaakclub.

Voorzitter Rien van Hattum neemt het secretariaat tijdelijk waar. Het bestuur, dat staande de vergadering werd uitgebreid met Tiedo Klarenbeek, zoekt nog een nieuwe secretaris. Om het beheer van borden en stukken te optimaliseren werd Bert Klomp benoemd tot materiaalman. Kees Kuijk vormt voortaan de kascommissie met Dick Stevens.

Penningmeester Willem van der Aart maakte melding van gezonde solvabiliteit sinds de contributie is aangepast en zich een anonieme sponsor heeft gemeld voor de drukkosten van het clubblad Schaak.

Secretaris Henk Onijs is voortaan
gewoon clublid

Wederzijdse openstelling
Het voorstel van voorzitter Rien van Hattum om de interne competitie open te stellen voor leden van De Oppositie uit Deventer kreeg algemeen bijval. Ervaringen tussen Het Witte Paard en De Oppositie hebben geleerd dat wederzijdse openstelling van de interne competitie onmiskenbaar leidt tot niveauverbetering van de "eigen" spelers.

Schaaktrainingen
Om het spelniveau binnen de Twellose Schaakclub nog verder op te krikken zal het bestuur simultaanvirtuoos Bas van Roosmalen benaderen voor het geven van schaaktrainingen.

Teneinde de voorbereidingen van het jaarlijkse schaakevenement tijdens de Klompenweek vlot te laten verlopen, zal de eerstvolgende ledenvergadering een week voor dit festijn worden gehouden.

Dick Panman, redacteur Schaak

Rien van Hattum draagt tijdelijk twee petten