Jeugdschaak levert 21 gediplomeerden af

seizoen 1999/2000 nr. 5
stap terug
Met de uitreiking van 21 schaakdiploma's is de jeugdschaakopleiding voor het seizoen '99-'00 met succes afgesloten. De KNSB-Jeugdschaakexamens werden op 18 en 25 mei 2000 afgenomen in de school van AOC-Oost in Twello.

Rien van Hattum en Piet Rusch hebben het afgelopen seizoen de Eerste, Tweede en Derde Stap begeleid. Tot januari 2000 heeft Rogier Weijn de Eerste Stap gegeven, maar hij moest er helaas mee stoppen wegens een wijziging van zijn schoolrooster. De Twellose Schaakclub wil de directie en met name de congierges van AOC-Oost hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de lokalen op maandag- en donderdagmiddag. Voor de Eerste Stap gingen 9 kandidaten op. Hiervan slaagden er 5. Voor Stap Twee was dit 11 van de 13 en voor Stap Drie 5 van de 6 kandidaten.

Er deden 10 meisjes mee en 17 jongens. Tom de Greeff (Stap Drie) had met 8,5 de hoogste score, direct gevolgd door Chris Gossink en Erwin Driessen met 8.


Piet Rusch tijdens een van de schaaklessen.

De geslaagden:
Stap Een: Erwin Driessen, Jeroen Hutten, Cederick Schoneveld, Tim Zegers, Wouter Zegers.
Stap Twee: Andrea Benko, Daan Brinkman, Keonie Dashorst, Tjitse Efde, Joost Kokx, Leon Kolkman, Amada Maatman, Maarten Potters, Jippe Rossen, Nelli Simonian, Martijn van Sluis.
Stap Drie: Lilit Simonian, Lex Kuiper, Joost Phielix, Tom de Greeff, Chris Gossink.

De nieuwe startdata voor de jeugdopleiding zullen in september bekend worden gemaakt in het Voorster Nieuws. Graag zouden we het komend seizoen in Twello een Stap Vier-cursus willen geven. Rien en Piet hebben ook graag hulp op donderdagmiddag van 4 tot 5 uur om de 3 stappen parallel te kunnen geven. Wie biedt de helpende hand.

Piet Rusch


Jeugdig talent.