Toernooireglement Jan Dijkhuis Bokaal

Na de leden- en jaarvergadering en op de eerste schaakavond van elk nieuw kalenderjaar wordt gestreden om de Jan Dijkhuis Bokaal.

De partijen van dit snelschaaktoernooi duren 5 minuten per partij per persoon.
Afhankelijk van het aantal deelnemers duurt een toernooiavond maximaal 12 ronden.

Er wordt gespeeld volgens het Zwitsers systeem.
Er wordt gespeeld volgens de KNSB-regels van het snelschaken.
Een onreglementaire zet moet, in de tijd van de speler die de onreglementaire zet heeft gedaan, worden hersteld.
Bij een onreglementaire zet, nadat schaak is gegeven, mag men de winst claimen.
Bij oneven aantal spelers krijgt de niet-speler één bye-punt.

Winnaar van het toernooi is de speler met de hoogste TPR én een deelnemingspercentage van 55% of meer.
Is de TPR gelijk dan geeft het hoogste aantal bordpunten de doorslag.
Is dit ook gelijk dan wordt een barrage gespeeld totdat een beslissing is gevallen.

De winnaar ontvangt de Jan Dijkhuis Wisselbokaal. De beker wordt eigendom van de winnaar na drie keer ononderbroken toernooiwinst. De beker wordt uitgereikt op de eerste clubavond van het volgende seizoen.

In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleider.