24 januari 2018 Carlo Buijvoets heeft gisteravond in de jaarvergadering de voorzittershamer overgenomen van Rien van Hattum. In een korte toespraak vertelde Buijvoets dat hij voor één jaar ad interim voorzitter is, omdat hij ook nog lid is van een andere vereniging (VDS), die hij niet in de steek wil laten. Hij speelt daar OSBO en wil dit ook blijven doen. Zo goed als zeker zal over een jaar opnieuw een nieuwe voorzitter gezocht moeten worden.

Rien van Hattum ontving als dank voor negentien jaar voorzitterschap van de clubleden een fles wijn en een waardebon uit handen van Henk Casteel.

Rien van Hattum heeft de voorzittershamer zojuist overgedragen aan Carlo Buijvoets!

24 januari 2018 De eerste kampioen van 2018 is bekend. De Jan Dijkhuis Bokaal nieuwe stijl is gewonnen door Carlo Buijvoets. In drie avonden snelschaken was hij net iets sterker dan Jos Barendregt. Eddy Sander werd derde. Bij de nieuwe opzet van de Dijkhuis Bokaal is de TPR doorslaggevend voor de eindstand. De speler die de hoogste TPR scoort mag zich winnaar noemen van het toernooi, mits de deelname minimaal 55% bedraagt. Buijvoets scoorde 1993 tpr-punten in 30 partijen, Barendregt scoorde 1947 (20). De onderlinge partij die Buijvoets won bleek achteraf beslissend. Sander scoorde 1730 (21).

18 oktober 2017 Onze speelzaal bij Taverne is aanstaande dinsdag bezet. De 6e ronde van de interne competitie wordt daarom op 24 oktober bij KriebelZ in Terwolde gespeeld!

20 september 2017 De definitieve OSBO indeling is bekend. 3H waar het eerste in speelt is ongewijzigd gebleven. Bij het tweede in 3B hebben wel een paar kleine wijzigingen plaatsgevonden. ASV 10 neemt de plaats in van ASV 9. En Theothorne 1 en Ons Genoegen 1 zijn van plek verwisseld wat gevolgen heeft voor het wedstrijdprogramma. De jaarkalender is hierop aangepast.

6 september 2017 De OSBO heeft een voorlopige competitie-indeling bekend gemaakt.

Het eerste is ingedeeld in 3H bij Doesborgh 1, Zevenaar 3, Groenlo 1, Rokade 3, Lochem 1 en De Kameleon 1.

Het tweede in 3B bij ASV 9, Theothorne 1, Ons Genoegen 1, Pallas 3, De Toren Arnhem 6 en Schaakstad Apeldoorn 6.

24 augustus 2017 Vorige week vierde Ruud Merza al het officieuze kampioenschap van het Zomeravondtoernooi 2017, hij moest zich gisteren alleen nog even in Terwolde melden om het toernooi officieel op zijn naam te schrijven. Dat lukte hem! Met 8,5 uit 10 en een aanwezigheidspercentage van 91% werd hij eerste, gevolgd door Johnny Paans (8 uit 9) en Henk Casteel (7 uit 11).

29 juni 2017 Het nieuwe seizoen start op dinsdagavond 29 augustus 2017 met een ledenvergadering om 20.00 uur, daarna wordt de eerste avond snelschaken om de Jan Dijkhuis Bokaal gespeeld.

29 juni 2017 Woensdag 14 juni 2017 is het Zomeravondschaak bij KriebelZ Terwolde gestart. Deelname aan het toernooi is gratis. De winnaar ontvangt een dinerbon t.w.v. € 50,-. Het toernooi duurt tot en met woensdag 23 augustus.