8 juni 2011 De jaarlijkse massakamp tegen Voorst is dinsdagavond met 4,5 - 9,5 verloren gegaan. Met name aan de eerste borden bleek Voorst een maatje te groot.

1 juni 2011 Door afwezigheid van Jos Barendregt had Wobbe de Vries aan remise voldoende om zich voor de tweede keer clubkampioen te noemen. Het was zijn eer te na om het remiseaanbod van Rien van Hattum aan te nemen. De Vries speelde door en won. Hij werd hiermee een waardig clubkampioen.

25 mei 2011 De vijftiende editie van de Taverne Beker is gewonnen door Eddie Sander. In de finalegroep won hij na een dubbele barrage van Carlo Buijvoets, die tweede werd. Rien van Hattum en Bert Klomp legden beslag op een gedeelde derde plaats.

23 maart 2011 Bert Fransen is vader geworden van een gezonde en prachtige dochter Floor. De gelukkige ouders en broertje Joep worden gefeliciteerd door het bestuur en de leden van de Twellose Schaakclub.

23 februari 2011 In de ledenvergadering van 22 februari is Frits Frijlink gekozen als bestuurslid. In het bestuur zal hij de functie van penningmeester overnemen van Gerard Hazelaar.
Gerard Hazelaar ontving tijdens de vergadering een oorkonde en werd gehuldigd als lid van verdienste.
Henk Onijs werd benoemd tot trouw lid vanwege vele jaren lidmaatschap.

26 januari 2011 Via de secretaris van de OSBO wordt de vereniging geïnformeerd over het volgende:

Eén van de algemene voorwaarden voor het verkrijgen van NOC*NSF-subsidie aan de KNSB is het doorgeven van de ledengegevens aan NOC*NSF.

Het gaat hierbij uitsluitend om de volgende gegevens die alleen voor statistische analyses ten behoeve van de sportbonden gebruikt mogen worden:

-postcode
-geboortedatum
-geslacht
-begindatum van het lidmaatschap van de sportbond
-tak van sport.

Deze gegevens mag de bond echter niet zo maar doorgegeven aan NOC*NSF. Daar hoort een reglement bij. Op de recente Bondraadsvergadering van de KNSB is dit reglement aangenomen.

Dit reglement (Kennis en InformatieSysteem voor de Sport - KISS) regelt de wederzijdse rechten en plichten.

U treft het hierbij aan.

Het bestuur van de TSC verzoekt u hiervan kennis te nemen en zonodig te reageren waarbij wij extra aandacht willen vestigen op artikel 1.6.

12 januari 2011 De OSBO-uitslagen van de Twello-teams waarvan u gewend was deze op de Nieuws-pagina te vinden, staan vanaf heden onder menukeuze Standen.

5 januari 2011 Gastspeler Jop Rouwhorst heeft het Jan Dijkhuis Snelschaaktoernooi gewonnen met 12 punten uit 13 partijen. Jos Barendregt (10,5 uit 13) was de eerste TSC-speler, die daarmee de Jan Dijkhuisbokaal won. Hij werd gevolgd door Gerard Bons (9,5 uit 13) en Kees Kuijk (9 uit 13).

OSBO-uitslagen 6 en 7 december 2010 Twello - Zevenaar 2         4½ - 3½
Ons Genoegen - Twello 2   4 - 2

21 november 2010 Tijdens het jubileumfeest van het 75-jarig bestaan van de TSC is Piet Rusch benoemd tot erelid vanwege 40 jaar lidmaatschap, bijna twintig jaar voorzitterschap en vele, vele jaren inzet voor de jeugd.
Ruud van Swam ontving een oorkonde voor meer dan 25 jaar lidmaatschap.

OSBO-uitslagen 9 en 15 november 2010 De Toren 5 - Twello     4 - 4
Twello 2 - Lochem       3 - 3

6 november 2010 Het feestprogramma van het 75-jarig jubileum is bekend:
Zaterdag 20 november aanvang 14.00 uur: Feestmiddag en -avond voor leden en hun partners bij Pitch en Putt in Bussloo.
Zondag 28 november aanvang 10.00 uur: 9e Peter Verburgtoernooi in Terwolde.
Zaterdag 11 december aanvang 14.00 uur: Receptie voor genodigden bij Taverne.
Dinsdag 14 december aanvang 19.30 uur: Simultaan IGM John van der Wiel in Terwolde.
Zie voor meer informatie de jubileumpagina.

OSBO-uitslagen 11 en 12 oktober 2010 Twello - Pallas 3     4½ - 3½
Voorst 3 - Twello 2    3 - 3

1 september 2010 De OSBO heeft een voorlopige competitie-indeling bekend gemaakt.
(*) Achter de vereniging betekent dat deze vereniging de slotronde organiseert.

Klasse 2C
Twello, Pallas 3 (*), De Toren 5, Zevenaar 2, Voorst 2, Theothorne, Rokade en Zutphen 2.

Klasse 3C
Schaakstad 6, Pallas 6j, Lochem, VDS 2, Twello 2 (*), De Schaakmaat 2, Ons Genoegen en Voorst 3.

26 augustus 2010 Onze clubgenoot Kees Kuijk heeft het zomeravondtoernooi in Terwolde gewonnen en won daarmee een "diner for two" beschikbaar gesteld door restaurant Dorpszicht. In de laatste ronde won hij van Henk Casteel en dat was voldoende om het toernooi op zijn naam te zetten.

Aan het gezellige toernooi werd deelgenomen door 30 schakers, die één of meer avonden aanwezig waren.

De organisatie bedankt alle deelnemers voor hun deelname en Dorpszicht voor zijn gastvrijheid.

15 juli 2010 De komende weken wordt het zomeravondtoernooi bij Taverne in Twello gespeeld. Het betreft de woensdagen 21 juli, 28 juli en 4 augustus. Daarna wordt het toernooi weer in Dorpszicht te Terwolde vervolgd.

15 juli 2010 Het nieuwe schaakseizoen begint op dinsdag 31 augustus 2010 met een ledenvergadering. Daarna is het "vrij" schaken

15 juni 2010 Van 16 juni tot en met 25 augustus 2010 kan er elke woensdag zomeravondschaak gespeeld worden vanaf 20.00 uur in café Dorpszicht te Terwolde.

De toernooiwinnaar wint een dinerbon voor twee personen. Het toernooi staat open voor leden en niet-leden.