23 juni 2013 Eddie Sander heeft als clubkampioen op 18 juni de traditionele simultaan gespeeld tegen de clubleden. Hij nam het op tegen vier leden. Gastsimultaangever Jop Rouwhorst nam de overige leden voor zijn rekening. Sander won zijn simultaan knap met 3½-½. Alleen Wobbe de Vries snoepte hem een halfje af. Rouwhorst won zijn simultaan met 4-1. Hier was alleen Nico van Schooten te sterk voor hem.

23 juni 2013 De jaarlijkse massakamp tegen Voorst is op 11 juni jl. met 5-6 nipt verloren gegaan voor de Twellonaren. Wobbe de Vries, Kees Kuijk, Nico van Schooten en Dick Stevens wonnen hun partij. Jorik Jonker en Albert Jansen speelden remise, maar Eddie Sander, René Rouwhorst, Jan de Boer, Rien van Hattum en Coen Hilbrink moesten helaas het onderspit delven.

5 juni 2013 Eddie Sander is voor de eerste keer sinds zijn lidmaatschap clubkampioen geworden. In 24 ronden haalde hij 17,5 punt en bleef daarmee Henk Casteel en René Rouwhorst voor die tweede en derde werden met respectievelijk 17 en 15 punt.

29 mei 2013 Henk Casteel heeft gisteravond met 2,5 uit 3 voor de tweede keer de Taverne Beker gewonnen. Wobbe de Vries werd met 1,5 punt tweede en Gerard Bons en Eddie Sander deelden de derde plek met 1 punt. Casteel won de beker eerder in het seizoen 2004/2005. Rien van Hattum en Jorik Jonker werden ex aequo eerste in de B-groep, terwijl in Groep C Stevo Novkovic en Kees Kuijk de eerste plek deelden.

17 april 2013 Het tweede team is kampioen geworden van de 4e Klasse C in de OSBO. In de laatste wedstrijd van het seizoen volstond zelfs een nederlaag om de titel te pakken. Een half bordpunt was in principe voldoende. Het werd 2,5-3,5 voor Schaakmaat 6j, die hiermee in matchpunten op gelijke hoogte kwam, maar in bordpunten achterbleef.
Een extra vermelding geldt voor Jorik Jonker. Hij speelde dit seizoen zes partijen in de OSBO en won ze alle zes.

20 maart 2013 Begin deze maand is de OSBO gestart met een nieuwe website. Het gevolg hiervan kan zijn dat oudere verwijzingen op deze site naar een pagina op osbo.nl geen respons meer geeft. Hiervan is echter in het verleden maar weinig gebruik van gemaakt.

11 maart 2013 De club heeft 10 nieuwe digitale klokken aangeschaft. Vijf klokken zullen worden gesponsord door Bed & Breakfast Deventer, Carlos in Huis Deventer, Bureau Buijvoets Deventer, Restaurant Bouwkunde Deventer en Rien van Hattum.

15 januari 2013 Door de slechte weersomstandigheden is de OSBO wedstrijd Twello I - ASV VI vanavond afgelast. De wedstrijd wordt nu volgende week dinsdag (22 jan.) gespeeld.

9 januari 2013 Op de eerste schaakavond van het nieuwe kalenderjaar is er weer om de Jan Dijkhuisbokaal gestreden. Zestien leden namen aan dit gezellige snelschaaktoernooi deel. Aan het eind van de avond stond na vijftien ronden Carlo Buijvoets bovenaan en won daarmee de bokaal van het 24e Jan Dijkhuistoernooi. Buijvoets verzamelde 12,5 punt gevolgd door Eddie Sander met 11,5. Kees Kuijk werd derde die in hoog tempo 10,5 punt bij elkaar schraapte.

17 december 2012 De zaal bij Hotel Restaurant Taverne is op dinsdag 18 december niet beschikbaar. Om die reden wordt er uitgeweken naar brasserie kriebelZ in Terwolde.

12 december 2012 Gisteravond werd voor de liefhebbers een snelschaaktoernooitje georganiseerd. Twaalf deelnemers deden hieraan mee. De overigen speelden onderling een langere vriendschappelijke partij. Het snelschaken werd gewonnen door Jorik Jonker met 7,5 uit 9. Jonker had maar liefst anderhalve punt voorsprong op nummer twee Jos Barendregt. De derde plaats werd gedeeld door Rien van Hattum en Eddie Sander met ieder 5 punten.

26 november 2012 Op het 11e Peter Verburgtoernooi in Terwolde is Jorik Jonker als enige TSC'er in de prijzen gevallen. Jorik nam voor de eerste keer deel en werd tweede in de C-groep.

31 oktober 2012 Zondag 25 november a.s. wordt het Peter Verburg Rapidtoernooi voor de elfde keer georganiseerd. Er zijn weer leuke geldprijzen te winnen. Klik hier voor meer informatie over het toernooi.

19 september 2012 Naast de definitieve competitie-indeling heeft de OSBO nu ook de definitieve speeldatums bekend gemaakt. Onder menukeuze Kalender staat ons definitieve schaakprogramma. Onder Standen de definitieve OSBO-indeling en het programma.

13 september 2012 De OSBO heeft de definitieve competitie-indeling gepubliceerd. Enkele wedstrijddatums zijn nog niet definitief, omdat men nog niet heeft opgegeven of men in week één of twee speelt. Ook de datums van de slotronden zijn nog niet bekend. Nieuw is dat het tweede team is ingedeeld in een poule van vier en een dubbele competitie speelt.

Onder menukeuze Kalender staat het voorlopige schaakprogramma. Onder Standen de definitieve OSBO-indeling.

29 augustus 2012 Met ingang van het nieuwe seizoen heeft René Rouwhorst het interne wedstrijdleiderschap overgenomen van Dick Stevens. Tevens neemt Rouwhorst Stevens' plaats in in het bestuur. Dick heeft 13 jaar in het bestuur gezeten en al die tijd ook de interne wedstrijden geleid.

23 augustus 2012 De jeugdige Jop Rouwhorst (Pallas en, inderdaad, zoon van) heeft het Zomeravondschaak Terwolde gewonnen. In de laatste ronde versloeg hij in een alles beslissende partij Eddie Sander. Hiermee sleepte Rouwhorst jr. de fel begeerde "Dinner 4 2" in de wacht (voor zijn ouders). Door de nederlaag eindigde Sander als derde, Ruud Merza werd tweede.

23 augustus 2012 De OSBO heeft een voorlopige competitie-indeling bekend gemaakt. Twello 1 is ingedeeld in poule 2D en komt uit tegen ASV 6, De Toren 5, Pallas 3, Schaakmaat, Lochem, Schaakstad 5 en Theothorne. Waar de slotronde gespeeld wordt, is nog niet bekend. Het eerste team speelt thuis tegen Lochem, ASV 6 en Pallas 3.
Voor de 4e klasse waarin Twello 2 uitkomt, is nog geen indeling gemaakt. Dit worden waarschijnlijk poules van 5 of 6 teams.

23 juni 2012 De Nieuwe OSBOde kunt u natuurlijk ook lezen op de OSBO-site, maar omdat velen niet dagelijks op de OSBO-site komen en hierin best belangrijke informatie staat, wordt vanaf nummer 3 De Nieuwe OSBOde ook op de nieuwspagina van de TSC geplaatst.

17 juni 2012 Van 20 juni tot en met 22 augustus 2012 kan er elke woensdag zomeravondschaak gespeeld worden vanaf 20.00 uur in Brasserie KriebelZ (voorheen café Dorpszicht) te Terwolde.
De toernooiwinnaar wint een dinerbon voor twee personen. Het toernooi staat open voor leden en niet-leden.