16 juni 2015 Heden bereikte ons het droeve bericht dat ons oud-lid Tiedo Klarenbeek is overleden. Tiedo was van 1997 tot 2013 lid van de Twellose Schaakclub. Hij was bestuurslid van 2000 tot 2007 en ook gaf hij enkele jaren wekelijks jeugdleden schaakles. Namens bestuur en leden van de Twellose SC is de familie een condoleancekaart gestuurd. Tiedo werd 72 jaar.

Tiedo Klarenbeek

10 juni 2015 Twello heeft dinsdagavond de jaarlijkse massakamp tegen Voorst ruim verloren. Door nederlagen van Jos Barendregt, Jorik Jonker, Henk Casteel, Gerard Bons, Eddy Sander, Kees Kuijk en Albert Jansen en remises van Carlo Buijvoets, Dick van de Griendt, Nico van Schooten en Henk Jansen scoorde Voorst 9 bordpunten, terwijl Twello met overwinningen van René Rouwhorst en Coen Hilbrink en de genoemde remises niet verder kwam dan 4 punten.

3 juni 2015 Clubkampioen Carlo Buijvoets heeft gisteravond de jaarlijkse simultaanseance gewonnen. Hij speelde tegen twaalf clubgenoten en boog een 3-5 achterstand om in een 7-5 overwinning. Buijvoets won achtervolgens van: Rien van Hattum, Wobbe de Vries, René Rouwhorst, Eddy Sander, Henk Jansen, Frits Frijlink en Dick van de Griendt. In Berry Hoogstraten, Kees Kuijk, Jorik Jonker, Henk Onijs en Henk Casteel moest hij zijn meerdere erkennen.

27 mei 2015 Gerard Bons heeft gisteravond met 2,5 uit 3 na 15 jaar de Taverne Beker weer gewonnen. Carlo Buijvoets werd met 2 punten tweede en eindigde daarmee voor Jos Barendregt (1) en Jan de Boer (0,5).

20 mei 2015 Carlo Buijvoets is gisteren clubkampioen 2015 geworden. In de laatste ronde van de interne competitie versloeg hij Henk Onijs. In 24 ronden kwam Buijvoets 20 keer in actie. Hierin scoorde hij 85%. In oktober leed hij zijn laatste nederlaag. Sindsdien stond hij slechts twee keer remise toe. In de eindstand heeft Buijvoets een half punt voorsprong op Jos Barendregt, die 23 keer in actie kwam.

Ondanks de nederlaag van Henk Onijs, wint hij wel het progressie puntenklassement. Onijs scoorde 79 punten. Tweede werd Albert Jansen met 59 punten.

13 mei 2015 Witteveen+Bos, advies- en ingenieursbureau uit Deventer, heeft ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum in 2006 een schaakspel als lustrumgeschenk laten ontwikkelen. Nu bijna 9 jaar later hebben zij nog steeds een aantal van deze spellen over en stellen deze beschikbaar aan belangstellenden.

Wij, de Twellose SC, hebben hier interesse voor getoond? Afgelopen dinsdag bracht clubgenoot Jan de Boer, tevens medewerker van Witteveen+Bos, 30 exemplaren mee. Dit bijzonder spel met abstracte figuren werd op de clubavond onder de leden verdeeld. Er zijn er nog enkele over. Liefhebbers kunnen zich melden.
8 mei 2015 Zondagavond 10 mei schaakt clubgenoot Roeland Krul voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal simultaan tegen Anish Giri. Anish Giri geeft een simultaan tegen tien man en Roeland is er één van. Het begint om 20.00 uur.

Meekijken kan op chess.com en voor wie er alles over wil weten: Dat staat hier!

22 april 2015 Met twee keer winst, Jos Barendregt en Wobbe de Vries en drie remises, Jorik Jonker, Jan de Boer en Gerard Bons is ons eerste team gisteravond in Zwolle kampioen geworden van de OSBO Klasse 3B. Directe concurrent Pegasus werd met 3,5-2,5 verslagen. Alleen Henk Casteel verloor zijn partij, maar toen was de titel al binnen.

25 februari 2015 Het vorig jaar in het leven geroepen "Random-na-vergadering-toernooi" is gewonnen door Wobbe de Vries. De likeurprijzen gingen naar de "nieuwkomers" Henk Onijs en Jos Barendregt. De Vries kreeg eeuwige roem.

21 februari 2015 Pas aan het eind van het jaar jubileert de Twellose SC. Reeds nu al kon de club haar eerste cadeau in ontvangst nemen. Een decoratief glazen schaakspel werd aangeboden door mevrouw Janiska de Wolde uit Klarenbeek. Lees de toedracht in het artikel 'Vroeg eerste cadeau' in het clubblad.


7 januari 2015 Jorik Jonker heeft opnieuw de Jan Dijkhuis Bokaal gewonnen. Hij scoorde 8 uit 9. Gerard Bons volgde op een half punt, terwijl Kees Kuijk met 6,5 punt verdienstelijk derde werd.

27 november 2014 Gisteravond werd de OSBO-ledenvergadering gehouden waarin de OSBO-competitiestructuur op de agenda stond. Er lagen twee voorstellen: het voorstel van OSBO-bestuur/SV Wageningen en het voorstel van Pallas. Laatst genoemd voorstel werd in de TSC-vergadering van 26 augustus 2014 bij agendapunt 8 besproken. Het andere voorstel werd twee weken voor de OSBO-ALV bekend gemaakt en is niet door de leden van de Twellose SC besproken.

Het voorstel van Pallas, dat de steun kreeg van de TSC, kreeg geen bijval van andere verenigingen en het OSBO-bestuur, ondanks het pleidooi van Gorrit Smit (Pallas). Het voorstel van OSBO/Wageningen kent nauwelijk wijzigingen. De opmerkelijkste is dat mogelijk ook met viertallen gespeeld wordt in de 4e Klasse. Dit voorstel werd aangenomen en treedt in werking in het seizoen 2015/2016.


5 september 2014 Er heeft een wijziging plaatsgevonden in Klasse 3A waarin Twello II speelt. In deze klasse heeft Ons Genoegen 2 de plaats ingenomen van Meppel 5.

1 september 2014 De OSBO heeft een voorlopige competitie-indeling bekend gemaakt.
Twello I gaat spelen in de 3e Klasse B tezamen met:
ZZS! 2, Ons Genoegen, D&Z en O&O 3, Zwarte Water, ZSG 3, Meppel 4 en Pegasus.
Twello II komt uit in Klasse 3A en speelt tegen:
Pallas 4, Schaakstad 6, Meppel 3, Heerde, DZC 2, Meppel 5, Schaakmaat 3j.

21 augustus 2014 Het zomeravondtoernooi in Terwolde is weer ten einde. Er werd dit jaar deelgenomen door 28 verschillende spelers die op 10 avonden tezamen 84 partijen speelden. Het toernooi werd gewonnen door Henri Jansen van de Voorster SC met 6 punten en een deelnamepercentage van 70%. Tweede werd Carlo Buijvoets (VDS) met 5,5 punt, deelname 80%. Wobbe de Vries (TSC) werd derde met 5 punten en 90%. Voor de winnaar was een dinerbon t.w.v. € 50,- beschikbaar gesteld door Brasserie KriebelZ.

3 juli 2014 In verband met de halve finale WK-voetbal is Zomeravondschaak verschoven van woensdagavond 9 juli naar donderdagavond 10 juli ongeacht of Oranje deze bereikt.

27 juni 2014 Het schaakseizoen 2014/2015 begint op dinsdag 26 augustus met een ledenvergadering, daarna wordt voor de liefhebbers een randomtoernooitje gespeeld.

11 juni 2014 Op woensdag 18 juni begint het Zomeravondschaaktoernooi in KriebelZ te Terwolde weer. In verband met de WK-wedstrijd Australië-Nederland begint de schaakavond om 20.30 uur. De volgende woensdagen wordt als vanouds om 20.00 uur gestart.