7 juni 2016 De jaarlijkse massakamp tegen de Voorster Schaakclub is verrassend met 7,5 - 5,5 door Twello gewonnen. Henk Jansen en Albert Jansen legden met twee vroege overwinningen de basis voor dit succes. Het was 11 jaar geleden dat Twello de massakamp van Voorst won.

7 juni 2016 Clubkampioen Wobbe de Vries heeft de jaarlijkse simultaanseance met 5,5 - 2,5 gewonnen. De Vries speelde remise tegen Eddy Sander en verloor van Carlo Buijvoets en Nico van Schooten. De andere vijf partijen won hij, voorwaar wederom een knappe prestatie. Jammer was dat maar acht leden acte de présence gaven.

18 mei 2016 Carlo Buijvoets heeft dinsdagavond voor de derde keer de Taverne Beker gewonnen. Eerdere overwinningen behaalde hij in 2012 en 2014. Buijvoets scoorde 100% in de finaleronde. Wobbe de Vries, Nico van Schooten en René Rouwhorst behaalden ieder 1 punt (33%) en deelden de tweede plek. Henk Casteel won de B-groep en Jan de Boer de C-groep.

11 mei 2016 Met 17 punten uit 24 ronden en een TPR van 1859 volgt Wobbe de Vries Carlo Buijvoets op als clubkampioen. Buijvoets scoorde ook 17 punten, maar zijn TPR is iets lager (1821). De Vries werd voor de vierde keer clubkampioen. Eerdere titels behaalde hij in 2008, 2011 en 2014. Henk Casteel werd derde. Ook hij scoorde 17 punten, maar zijn TPR bleef steken op 1750. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de club dat drie spelers in punten gelijk eindigden.

11 mei 2016 De Jumbo actie heeft ons een bedrag opgeleverd van € 23,33. Conform onze motivatie is dit bedrag overgemaakt aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

6 april 2016 Afgelopen week is een bedrag à € 59,- bijgeschreven door SponsorKliks op de rekening van de Twellose SC. Dit dankzij aankopen op Internet via de link SponsorKliks op onze homepage. Iedereen hartelijk dank hiervoor! Ga zo door, het spekt de clubkas!

3 februari 2016 Supermarkt Jumbo houdt tussen 22 februari en 1 mei 2016 een actie waarmee scholen en verenigingen hun kas kunnen spekken. Bij besteding van € 10,- krijgt iedere klant een voucher met een sponsorpunt. De klant scant de voucher bij de actiekast en kiest op het touchscreen de vereniging uit aan wie hij of zij het sponsorpunt wil schenken. Aan het einde van de sponsoractie wordt op basis van de toegekende sponsorpunten een bedrag van € 5.000,- naar rato over de deelnemende sportverenigingen en scholen verdeeld.

De Twellose SC heeft zich aangemeld voor deze actie, maar heeft als kleine vereniging geen hoge verwachting van de opbrengst. Daarom heeft het bestuur besloten de opbrengst te doneren aan een goed doel in de hoop dat dit een hogere opbrengst oplevert. Onderstaande tekst is bij de motivatie van deelname opgegeven:

“Dank dat u uw sponsorpunten aan de Twellose Schaakclub geeft. Wij gaan de opbrengst doneren aan KIKA. Wij hebben aan geld geen gebrek, wel aan leden. Word lid!”

6 januari 2016 Op de eerste schaakavond van het nieuwe kalenderjaar is er weer om de Jan Dijkhuisbokaal gestreden. Twaalf leden namen deel aan dit gezellige snelschaaktoernooi. Aan het eind van de avond stond na 11 ronden Wobbe de Vries bovenaan en won daarmee de bokaal van het 27e Jan Dijkhuistoernooi. Wobbe verzamelde 9 punten gevolgd door Carlo Buijvoets met 8,5. Eddy Sander beet zich vast in menig tegenstander en werd derde met 7,5 punt.

16 september 2015 De OSBO heeft de definitieve competitie-indeling bekend gemaakt. Deze is te vinden op de Standenpagina. De indeling wijkt in principe niet af van de voorlopige indeling.

30 augustus 2015 De wedstrijdleiding van de OSBO heeft een voorlopige competitie-indeling bekend gemaakt. Het eerste team komt uit in de 3e Klasse C en is ingedeeld bij Pallas 3, De Schaakmaat 3j, Lochem 1, Ons Genoegen 1, Eerbeek 1, Schaakstad 6 en Voorst 3. Het tweede team treft De Combinatie 2, Pegasus 1, ZZS! 2, De Zeven Pionnen 1, Pallas 4 en Heerde 1 en komt uit in de 3e Klasse B. Zodra de indeling definitief is zal dit worden verwerkt in de Kalender en bij de Externe resultaten van de Standen.

20 augustus 2015 Het zomeravondtoernooi in Terwolde is dit jaar gewonnen door Johnny Paans van de SG Pallas met 7 punten en een deelnamepercentage van 70%. Tweede werd Wobbe de Vries (Twellose SC) met 6 punt, deelname 80%. Carlo Buijvoets (VDS) werd derde met 5,5 punt en 90%, net voor Gerard Bons (TSC) die 5,5/80 scoorde. Voor de winnaar was een dinerbon t.w.v. € 50,- beschikbaar gesteld door Brasserie KriebelZ. Vermeldenswaard is de deelname van Stef Boog, hij scoorde als enige 100% deelname.